Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (2023)

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (1)Windows 10 wordt op steeds meer computers en laptops geïnstalleerd. Over het algemeen wordt Windows 10 goed ontvangen.Eerlijk is eerlijk:het is een snel en stabiel besturingssysteem. Dit systeem van Microsoft gaat echter niet zo goed om met de privacy van zijn gebruikers. Dit is dan ook een punt van kritiek dat vaak ter sprake komt. Mensen noemen de aanpak van Windows ten opzichte van privacy zelfs belabberd. In dit artikel bespreken we enkele simpele stappen die je zelf kunt ondernemen om je privacy op Windows 10 beter te beschermen.

Windows 10 en privacy

De standaard privacy-instellingen van Windows 10 zijn behoorlijk dubieus. Als je ze niet aanpast, heeft Microsoft automatisch toegang tot je locatie, browsergeschiedenis, online aankopen en nog veel meer. Installeer je Windows 10 bovendien door middel van de snelle (of ‘express’) installatie, dan krijg je niet eens de optie om deze instellingen aan te passen. Kies dus altijd voor de geavanceerde of handmatige installatie. Tijdens dat proces kun je zelf kiezen welke data Microsoft over jou mag verzamelen.

Het feit dat deze opties standaard aanstaan, is een slecht teken. Het bedrijf gaat ervan uit dat iedereen zijn privacy zomaar opgeeft. Anders zouden ze deze opties immers niet als de ‘snelle installatie’ hebben gekozen. Ergens is dit logisch: Microsoft verzamelt namelijk informatie voor reclamedoeleinden. Dáár verdientMicrosoftvervolgens weer aan. Alsnog is dit allesbehalve gebruiksvriendelijk.

De nieuwe privacyverklaring en Service Agreement van Microsoft gingen per 1 augustus 2015 in. Dit was slechts een paar dagen nadat Windows 10 werd uitgebracht. Dat is geen toeval. Met zijn nieuwe besturingssysteem heeft Microsoft het verzamelen van privégegevensnaar een nieuw niveau getild. Om te zorgen dat jouw privacy zo goed mogelijk behouden blijft terwijl je Windows 10 gebruikt, geven we je in dit artikel meer informatie over de privacy-instellingen van dit besturingssysteem. Dit zijn zeven opties die je snel in je instellingen aan kunt passen om beter over je privacy te waken.

Gesynchroniseerde informatie

Allereerst is het de moeite te kijken naar de data die automatisch gesynchroniseerd wordt met je Microsoft-account. Als je op je apparaat bent ingelogd met dit account, worden bepaalde gegevens standaard via de Microsoft-servers verzonden en over alle platformen waar je dit account gebruikt verspreid. Het gaat hier over gegevens met betrekking totje browsergeschiedenis, favorieten, mobiele hotspots, wifi-netwerken en wifi-netwerkwachtwoorden. Als je op je computer een bepaalde webpagina opslaat, kun je die dus later op je telefoon gemakkelijk terugvinden.

Dit kan handig zijn als je gebruikmaakt van verschillende computers en apparaten waar je met je Microsoft-account kan inloggen. Het nadeel is dat Microsoft ook toegang heeft tot al deze informatie: alle webpagina’s die je bezoekt, de netwerken die je gebruikt, en dus zelfs de wachtwoorden waarmee je die netwerken binnenkomt. Genoeg redenen om hier je twijfels bij te hebben.

Het delen en synchroniseren van dezegegevens kun je deactiveren via jeInstellingen:

 • Klik op het Windows-logo links onderin je scherm en dan op het tandwieltje
 • Klik op Accounts en dan aan de linkerkant van het scherm op Uw instellingen synchroniseren
 • Zet de optie Instellingen synchroniserenuit

Eventueel kun je ervoor kiezen om specifieke functies aan- en uit te zetten. Dan worden sommige delen van je account dus wel gesynchroniseerd terwijl andere delen alleen binnen jouw computer blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van automatische back-ups die online beschikbaar zijn.

Het is het allerbeste voor je privacy als je op Windows 10 helemaal niet inlogt met je Microsoft-account. Als je hiervoor hebt gekozen, sta er dan wel bij stil dat synchronisaties ook niet werken. Je kunt dus geen automatische back-up laten maken en de opties voor synchronisatie zullen automatisch uitstaan. Het voordeel is dat je voor een lokale account geen e-mail nodig hebt om te registreren. Microsoft kan deze informatie vervolgens ook niet gebruiken om meer gegevens over je te verzamelen.

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (2)

(Video) Windows Privacy Setup

Cortana en privacy

Een tweede functie van Windows 10 die je privacy kan schaden is Cortana. Cortana is de virtuele assistent van Microsoft. Je kunt Cortana zien als deSiri of Alexa van Microsoft – al flopte de enige Cortana-smart speaker enorm. Cortana is aanwezig op alle computers die werken met Windows 10. Met Cortana krijg je via spraakbesturing een hele nieuwe gebruikservaring – eentje die vooral lastig te combineren is met privacybehoud.

Dit zie je al snel als je naar de privacyverklaring van Microsoft over Cortana kijkt. Daarin staanverdachte claims zoals: “Cortana verzamelt regelmatig uw locatiegegevens, zelfs als u niet met haar communiceert.” Als je verder leest, zie je dat dit geldt voor GPS-locaties, maar ook voor locaties diezijnafgeleid van de wifi-netwerken of bluetooth-verbindingen die je gebruikt. Deze gegevens worden vervolgens automatisch doorgestuurd naar zowel Microsoft als Bing. Het is dus meteen duidelijk dat Corana veel gegevens over je verzamelt en doorstuurt.

Cortana kan veel taken uitvoeren zonder dat ze persoonlijke gegevens van je nodig heeft: de assistent geeft antwoordt op je vragen, vertaalt berichten en voert berekeningen voor je uit. Ook kan ze alarmen voor je instellen. Daarnaast kan Cortana nog veel meer als je haar toestaat jouw gegevens te gebruiken. Microsoft noemt dit deel van Cortana een “persoonlijke ervaring”. De gegevens die hiervoor wordengebruikt zijn onder andere je locatie, agenda, apps, e-mails en andere berichten, contacten en belgegevens. Ook ander telefoongedrag wordt bijgehouden: de artikelen die je bekijkt en koopt, je zoekgeschiedenis en nog veel meer. Al deze informatie geef je dan zomaar aan deze virtuele assistent.

In principe is Cortana een constante aanwezigheid. Ze ziet alles wat je doet en slaat deze informatie op. Niet erg goed voor je privacy. Daarom raden we je sterk aan om Cortana uit te schakelen. Dit is hoe je dat doet:

 • Ga via het Microsoft-menu opnieuw naarInstellingen
 • Klik op Privacy
 • Kies in de linkerkant van het scherm de optie Spraak
 • Zet deze optie uit door de knop om te schakelen
 • Kies in de linkerkant van het scherm de optie Persoonlijke instellingen voor handschrift en typen
 • Zet deze optie uit door de knop om te schakelen

Met deze stappen heb je Cortana zowel uitgeschakeld voor spraak als voor typen. De virtuele assistent slaat niet langer alles op wat je doet en gebruikt deze informatie niet om jou een persoonlijke Microsoft-ervaring te geven.

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (3)

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (4)

Gerichte advertenties

De gegevens die Microsoft op Windows 10 over je verzamelt, blijven niet alleen binnen hun bedrijf. Ook andere bedrijven en organisaties kunnen jouw data in handen krijgen. Uiteraard is dit erg zorgwekkend. Waar gaat die informatie heen? Wie weet er over jouw telefoongebruik, jouw gesprekken en locaties?

Het antwoord is grotendeels reclame-netwerken. Windows 10 maakt een unieke ID aan voor elke gebruiker van een apparaat dat met het besturingssysteem werkt. Met dit ID kunnen persoonsgegevens netjes verzameld en aan elkaar gekoppeld worden. Je browsergeschiedenis en voorkeuren worden hierin opgeslagen. Derde partijen gebruiken deze gegevens vervolgens om je advertenties te laten zien die bij jou passen. Dit is waarom je vaak advertenties te zien krijgt van websites en artikelen waar je zelf al eens kort naar hebt gekeken.

Als je dit niet wilt, moet je naar een specifieke pagina van Microsoft. Hier kun je de optie Aangepaste advertenties uitzetten. Dit werkt voor alle advertenties binnen je browser. Als je deze manier van dataverzamelen ook voor apps uit wil zetten, moet je opnieuw bij je instellingen zijn. Volg de volgende stappen:

(Video) The COMPLETE Windows Privacy & Security Guide!

 • Ga via start naar jeInstellingen
 • Klik opPrivacy en ga naarAlgemeen(als je daar niet al automatisch terechtkomt)
 • Zet de bovenste optie (Laat apps uw reclame-id gebruiken)uit

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (5)

Ook is het slim om het SmartScreen-filter uit te zetten. Dit is een beveiligingsdienst van Microsoft die je computer en browser checkt voor phishing en malware. Hiermee scant Microsoft alle URL’s van alle websites die je bezoekt. In feite weet Windows 10 met deze functie dus je hele browsergeschiedenis. Als je de instellingen van Windows Defender SmartScreen wilt aanpassen, moet je naar het Windows-beveiliging center.

 • Ga naar je menu en zoek naarWindows-beveiliging. Dit kan zowel via de zoekoptie als door de lijst met programma’s door te scrollen.
 • Klik in het menu aan de linkerkant opApp- en browserbeheer
 • Zet hier de opties voorSmartScreen voor Microsoft Edge enSmartScreen voor Microsoft Store-apps uit

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (6)

Houd er wel rekening mee dat het uitschakelen van Windows Defender SmartScreen ervoor zorgt dat je online een stuk kwetsbaarder bent. Zorg dat je alternatieve programma’s hebt geïnstalleerd die je beschermen tegen mogelijke virussen, phishing en andere malware.

Locatie-instellingen

Wellicht één van de belangrijkste privacy-instellingen van Windows 10 heeft te maken met je locatie. Windows 10 kan deze constant bijhouden, waardoor het systeem ten alle tijden weet waar je apparaat is – en dus meestal ook waar jij bent. Gelukkig kun je deze opties uitzetten. Dit kan voor alle gebruikers van een apparaat tegelijkertijd, of voor afzonderlijke gebruikers. Zo doe je dat:

 • Ga naar jeInstellingen
 • Klik opPrivacy en ga naar Locatie
 • Klik op Wijzigen en zet de locatie voor het apparaat uit

Heb je geen toegang tot de optie Wijzigen? Dan worden deze instellingen waarschijnlijk geregeld door de eigenaar van de computer of de organisatie waar de computer onderdeel van uit maakt. Vergeet ook niet de geschiedenis te verwijderen. Voor deze optie hoef je alleen maar in hetzelfde scherm naar beneden te scrollen en onderLocatiegeschiedenis op Wissen te klikken.

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (7)

Mocht je je locatie aan bepaalde apps wél bekend willen maken, dan kan dit ook. Zet hiervoor je locatie aan en scroll naar beneden. Hier staat een lijst met alle apps die jouw locatie gebruiken. Bij elke app kun je deze optie aan- of uitzetten.

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (8)

Ten slotte heeft Microsoft een nieuwe optie voor zijn systemen geïntroduceerd. Deze optie heetGeoFencing. GeoFencing zorgt ervoor dat er automatisch bepaalde handelingen verricht worden zodra jij op een bepaalde plek bent. Hiervoor kun je zelf een gebied instellen. Je apparaat weet dan vervolgens precies wat er moet gebeuren zodra je binnen of buiten dat gebied komt.

(Video) Windows 10 Tips & Tricks You NEED to Use!

Een voorbeeld is het instellen van je thermostaat: met Microsoft GeoFenching gaat dit automatisch. Zodra je van huis gaat, wordt je thermostaat op een lagere temperatuur gezet. Kom je weer terug, dan gaat de temperatuur omhoog. Dit kan heel handig zijn voor smartphones met Windows 10. Tegelijkertijd betekent deze functie wel dat je locatie constant in de gaten wordt gehouden.

Het uitzetten van deze functie is zeker geen overbodige maatregel voor het behoud van je privacy. Als je dit wilt doen, scroll je helemaal naar beneden in het Locatie-scherm. Onder het kopjeGeoFencing zie je welke apps hier gebruik van maken en kun je dit aanpassen.

Feedback en Diagnose

Het volgende onderdeel dat je uit privacyoverwegingen beter uit kunt zetten is feedback en diagnose. Feedback en diagnose is een manier om fouten in het systeem te achterhalen en op te lossen. Windows werkt hier al jaren mee.Voorheen werd er altijd gevraagd of je die rapportages naar Microsoft wilde versturen. Dit gaat nu anders: rapportages worden sowieso verzonden. De vraag is alleen hoeveel detail deze rapportages hebben. Windows 10 geeft je de keuze tussen Volledige of Basis Rapportages. Als je wilt weten wat deze opties precies betekenen, kun je dat hier lezen.

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (9)

Het vervelende van de huidige versie van diagnose en feedback is dat je er dus niet voor kunt kiezen om je systeem géén rapportages te laten versturen. Er zijn manieren om dit te veranderen: op het internet zijn verschillende programma’s te vinden die deze optie mogelijk maken. Helaas zijn deze programma’s vaak erg technisch en daardoor lastig te hanteren. Een programma dat wél fijn werkt en ook nog eens gratis is, is van O&O software. Dit programma, dat erg gepast de naam ShutUp10 heeft gekregen, laat je al je Windows 10 privacy-instellingen met een simpele muisklik aanpassen.

O&O ShutUp10

O&O software heeft een gratis programma gemaakt waarmee je de verschillende privacyopties die Windows 10 kent gemakkelijk aanpast.Via deze linkkun je O&O ShutUp10 meteen gratis downloaden. Het programma kan volledig offline gebruikt worden en je hoeft het niet verder te installeren.

O&O ShutUp10 geeft alle privacy-instellingen van Windows 10 in één overzicht weer. Elke optie komt met een korte beschrijvingen en wat advies. Je kunt hier ook meteen alle instellingen beheren. Daarnaast kun je allerlei andere services en instellingen wijzigen waar Windows 10 haar normale gebruikers de keuze niet voor geeft. In de screenshot hieronder zie je de verschillende opties die O&O ShutUp10 je geeft. Afhankelijk van de manier waarop jij je computer gebruikt, kun je deze opties misschien beter anders instellen dan hier weergegeven is. Dit geldt bijvoorbeeld als je een webcam of vingerafdrukscanner gebruikt.

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (10)

Alternatieven voor Windowsprogramma’s

Microsoft heeft veel programma’s die standaard bij besturingssystemen zitten inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Edge om het internet mee op te gaan en Windows Media Player voor het afspelen van muziek. Voor je privacy is het het beste om deze programma’s zo min mogelijk te gebruiken. Zo komt Microsoft zo weinig mogelijk over jou te weten. Uiteraard hangt dat wel af van je eigen voorkeuren. Er zijn veel alternatieven voor de Windowsprogramma’s die standaard bij het besturingssysteem worden meegeleverd. Hier zijn een aantal voorbeelden:

 • Microsoft Edge/Internet Explorer vervangen doorFirefox, Chromiumof anderebrowsers (mét privacybeschermende add-ons zoals bijvoorbeeld een adblocker)
 • Windows Media Player vervangen doorVLC Media Player ofMPC-HC
 • Groove Music vervangen doorWinamp, ofMusicBee
 • Photos/Windows Photo Viewer vervangen doorImageGlass ofIrfanView

Conclusie

Met Windows 10 lijkt Microsoft zich niet te bekommeren om de privacy van zijn klanten. Dit besturingssysteem gaat op een merkwaardige manier om met gevoelige data en lijkt meer over dataverzameling dan databeveiliging te gaan. De standaard instellingen van Windows 10 staan zo ingesteld dat veel van je gegevens automatisch gevolgd, opgeslagen en gedeeld worden. Je kunt veel van deze opties (deels) uitzetten in je instellingen, maar hiervoor moet je wel zelf op zoek.Aanpassingen aan de instellingen van je locatie, het volgen van je internetgedrag en het personaliseren van advertenties zijn essentieel voor het beschermen van je privacy. Ook kan O&O ShutUp10 een grote hulp zijn als je snel en effectief de privacy-instellingen van Windows 10 wilt optimaliseren.

(Video) Privacy instellingen setup Windows 10 April 2018 Update

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (11)

David Janssen

Cybersecurity analist

David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO’s en de private sector als cybersecurity- en VPN-deskundige en adviseur.

Meer artikelen uit de sectie Devices

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (12)

De privacy van Ring: hoe veilig is deze video deurbel?

20 april 2023

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (13)

Firmware: wat is het en waarom moet je het updaten?

24 maart 2023

(Video) 6 Windows 10-tips en bescherming van je online privacy (SchoonePC Nieuwsbrief 90)

Windows 10: Privacy-instellingen en trucs | VPNGids.nl (14)

De privacyrisico’s van je draadloze muis

19 mei 2023

FAQs

How do I change privacy settings after installing Windows 10? ›

After installing the update and reviewing your privacy settings, you can change them at any time by selecting the Start button > Settings > Privacy . To learn more about Windows 10 and your privacy, see privacy.microsoft.com.

How do I skip privacy settings in Windows 10? ›

To do this, select Start , then open Settings , and select Privacy & security . You'll see a list of general privacy options. There are links to specific privacy settings on the left of the page. For more info, see Data collection summary for Windows.

How do I fix Microsoft privacy settings? ›

To access your privacy settings, open any Office application, select Account, and under Account Privacy select the Manage Settings button. This will open the Account Privacy settings dialog box where you can select your privacy options.

How do I maximize privacy on Windows 10? ›

How to protect your privacy in Windows 10
 1. Turn off ad tracking.
 2. Turn off location tracking.
 3. Turn off Timeline.
 4. Curb Cortana.
 5. Ditch a Microsoft account for a local account.
 6. Change your app permissions.
 7. Control and delete diagnostic data.
 8. Use Microsoft's Privacy Dashboard.
Nov 7, 2022

Why can't I change my privacy Settings on PC? ›

When that happens, it means you're on a child account. Microsoft considers all accounts below 21 years as child accounts and the privacy settings page in inaccessible for them by default. To change your privacy settings you'll need a parent/adult account.

What is the answer file in Windows 10 setup? ›

An answer file is an XML-based file that contains setting definitions and values to use during Windows Setup. In an answer file, you specify various setup options. These options include how to partition disks, where to find the Windows image that will be installed, and which product key to apply.

How do I turn off Privacy window? ›

Close Incognito mode to stop private browsing

To exit Incognito mode, close all Incognito windows. If you see a number next to the Incognito icon at the top right, you have more than one Incognito window open. To close an Incognito window: On your computer, go to your Incognito window.

How do I turn off Privacy blocker? ›

Choose your privacy settings
 1. On your computer, open Chrome.
 2. At the top right, click More. Settings.
 3. Click Privacy and security and choose your settings.

Where do I change privacy settings? ›

Choose your privacy settings
 • On your Android phone or tablet, open the Chrome app .
 • To the right of the address bar, tap More. Settings.
 • Tap Privacy and security.
 • Tap the feature you want to update.

How to restart Office to apply changes to your privacy settings? ›

To restart, simply exit the Microsoft 365 applications, such as Word or Outlook, and start them again. Note: If you have more than one Microsoft 365 app running you'll need to restart all of the running apps for the updated privacy settings to take effect.

Should privacy settings be on or off? ›

Settings help you indicate whether or not you give consent for the collection, use and disclosure of your personal information. That's why it's important to choose and set privacy settings that you are comfortable with on all social media accounts, online services, devices and browsers.

How do I turn on advanced privacy? ›

Open the Settings app. Tap your name, then tap iCloud. Scroll down, tap Advanced Data Protection, then tap Turn on Advanced Data Protection. Follow the onscreen instructions to review your recovery methods and enable Advanced Data Protection.

How do I maximize privacy on my computer? ›

10 Easy Steps to Maximize Privacy
 1. Log out of accounts and apps. ...
 2. Use strong passwords. ...
 3. Review privacy settings. ...
 4. Minimize location sharing. ...
 5. Don't include location coordinates in your pictures. ...
 6. Be thoughtful about connecting social media accounts. ...
 7. Be careful when using free wireless networks. ...
 8. Use HTTPS everywhere.

How do I maximize window options? ›

To maximize the current window, press Alt + Spacebar . Once the window properties drop-down menu is displayed, press X to maximize the window. You can also use the keyboard shortcut key Alt + Tab that switches between windows in Microsoft Windows to restore a minimized window.

What is the difference between privacy and security? ›

Privacy is the right to control how your information is viewed and used, while security is protection against threats or danger. In the digital world, security generally refers to the unauthorized access of data, often involving protection against hackers or cyber criminals.

How do I change Microsoft Settings? ›

Sign in to Microsoft 365 with your work or school account. Select Settings and customize Themes, Notifications, Password, Contact preferences and Dark Mode. To view your account information, select your profile photo, and then select View account. Make any needed changes to your settings, and then choose Save.

How do I change Settings in Windows 10? ›

Select the Start button, then select Settings . From there, browse the categories or use search to find what you're looking for. Tips: Most apps have their own settings.

What does resetting privacy settings do? ›

When your location and privacy settings are reset, apps will stop using your location until you grant them permission.

What is the difference between Security settings and privacy settings? ›

Security settings are designed to protect your account from unauthorized access, while privacy settings determine who can see your content. For example, you might have a security setting that requires a unique password in order to log in to your account.

What does resetting location and privacy settings do? ›

When you restore your original settings, all the permissions that apps use to keep track of your device's location and provide services like weather and GPS will be revoked. Once you perform a location and privacy settings reset, apps won't be able to use your location information until you allow them to do so.

What is the benefit of using an answer file to install an operating system? ›

Benefits of Sysprep

Using an answer file allows Setup to run in an unattended mode, installing Windows in a predetermined way. The answer file is created by using the Windows System Image Manager (which is sometimes referred to simply as the System Image Manager).

What format does Windows use for unattended answer files? ›

Unattended Windows installation is done via "Answer Files", or "Unattend files". These files are generally named "autounattend. xml".

Which type of installation uses an answer file? ›

An unattended installation is the traditional method of deploying a Windows operating system. Unattended installations use an answer file named Unattend.

What is Privacy screen in Windows 10? ›

Windows 10 comes with its very own Privacy screen in the Settings panel; click the cog icon on the Start menu to find it. Right at the top of the General tab is an option to enable or disable apps' access to your advertising ID.

What does Privacy Windows mean? ›

Privacy glass is found on the rear or sides of a vehicle. It's made in a similar tempered process; however, the auto glass is infused with a dye or pigment that simply darkens the window. It basically provides a “tint” that helps to block light and makes it more difficult for people to see into the vehicle.

What happens when you turn on content and Privacy restrictions? ›

With Content & Privacy Restrictions in Screen Time, you can block or limit specific apps and features on your child's device. You can also restrict the settings on your iPhone, iPad, or iPod touch for explicit content, purchases and downloads, and privacy.

What is a Privacy blocker? ›

A privacy blocker often encompasses features of both ad blockers and tracker blockers, and the term can serve as an umbrella for a set of features designed to protect a user's online privacy first and foremost. Privacy blockers are particularly focused on preventing third-party cookies and scripts.

What are examples of privacy settings? ›

personal details about yourself, including contact information, birthday or gender. links to the friends or other people you've connected with. links to the friends or other people that are tagged in the post. identified faces of people in a photo or video, and links to their social media profiles.

How do I open my device settings? ›

To find your first few settings, swipe down from the top of your screen. To find all your Quick Settings, swipe down again.

How do I disable Windows 10 Settings managed by your organization? ›

Here's how to do it:
 1. Press Win + I on your keyboard to open the Settings menu.
 2. Select Privacy & security from the left pane.
 3. On the right side of the page, scroll down to Windows permissions and click on Diagnostics & feedback.
 4. If the "Send optional diagnostic data" switch is off, make sure you toggle it to On.
Mar 7, 2023

How to remove some Settings are managed by your organization Windows 10? ›

How do you fix some settings are managed by organization?
 1. Remove work or school accounts.
 2. Create a new Administrator account.
 3. Change your Diagnostic and usage data.
 4. Change your settings from Group Policy Editor.
 5. Edit your registry.
 6. Enable Telemetry. ...
 7. Remove the policies from the registry.
 8. Check the scheduled tasks.
Jan 25, 2023

Where are the Office telemetry privacy Settings configured? ›

tbl that are located under %LocalAppData%\Microsoft\Office\16.0\Telemetry.

What is default privacy settings? ›

Privacy settings allow a person to control what information is shared on these platforms. Many social networking services (SNS) such as Facebook, have default privacy settings that leave users more prone to sharing personal information. Privacy settings are contributed to by users, companies, and external forces.

What do you mean by private setting? ›

/ˈprɪv.ə.si ˌset.ɪŋz/ the part of a social networking website, internet browser, piece of software, etc. that allows you to control who sees information about you.

What are privacy preferences? ›

Expresses a user's wishes with regards to their privacy, i.e. the disclosure of their personal data and their processing after disclosure. A Privacy Preference can be dependent on the user's context and/or the trustworthiness of the entity requesting access to user data.

Is it good to turn on Advanced Data Protection? ›

Enabling Advanced Data Protection affords your data better protection, but it also means that accessing your data depends on you having a recovery key or at least one trusted contact you can use if you lose access. Should you lose track of either of those things, you won't be able to recover your data at all.

What does messages are end to end encrypted mean? ›

The message remains encrypted at all points during the transit, so even if someone intercepts it during transmission, they can't read its contents. The term end-to-end refers to this same fact. The encryption and decryption of the messages happen only at the endpoints, the sender and the receiver ends.

Should I let Microsoft and apps use my location? ›

Unless you use location-specific apps, such as Bing maps, a stationary computer doesn't benefit much from giving location permissions. But if you regularly travel with a laptop or tablet, you might consider leaving it on so that you can use the Find My Device feature if it gets lost or stolen.

How do I enable maximize on windows 10? ›

To maximize the current app, use the Windows + Up arrow keyboard shortcut. TIP: If you just minimized an app with the Windows + Down arrow shortcut, you can immediately use the maximize shortcut above to restore it, as long as you don't release the Windows key.

Which function key is used to maximize window? ›

Windows key + Up arrow: Maximize selected window. Windows key + Shift + Up arrow: Maximizes the active window vertically while maintaining its width. Windows key + Down arrow: Minimize selected window.

Which key is used to maximize all windows? ›

Windows key + Up Arrow = Maximize window.

How do I reset permissions to default in Windows 10? ›

To reset NTFS Permissions in Windows 10, do the following. Open an elevated command prompt. Run the following command to reset permissions for a file: icacls "full path to your file" /reset. To reset permissions for a folder: icacls "full path to the folder" /reset.

How do I change permissions in Windows 10? ›

Setting Permissions
 1. Access the Properties dialog box.
 2. Select the Security tab. ...
 3. Click Edit.
 4. In the Group or user name section, select the user(s) you wish to set permissions for.
 5. In the Permissions section, use the checkboxes to select the appropriate permission level.
 6. Click Apply.
 7. Click Okay.
Mar 31, 2023

How do I change my privacy Settings? ›

Choose your privacy settings
 1. On your Android phone or tablet, open the Chrome app .
 2. To the right of the address bar, tap More. Settings.
 3. Tap Privacy and security.
 4. Tap the feature you want to update.

How do I Reset administrator permissions? ›

How to Change Administrator on Windows 10 via Settings
 1. Click the Windows Start button. ...
 2. Then click Settings. ...
 3. Next, select Accounts.
 4. Choose Family & other users. ...
 5. Click on a user account under the Other users panel.
 6. Then select Change account type. ...
 7. Choose Administrator in the Change account type dropdown.
Jan 25, 2023

How to enable default admin account Windows 10 without admin rights? ›

Quick guide: Enable administrator account in Windows 10

Open “Run” with [Windows] + [R]. Type “cmd” and press [Ctrl] + [Shift] + [Enter]. Type “net user administrator /active:yes”. The administrator account is now activated.

How do I allow all permissions in Windows 10? ›

Select Start > Settings > Privacy. Select the app (for example, Calendar) and choose which app permissions are on or off. The Privacy page won't list apps with permission to use all system resources. You can't use the Privacy settings to control what capabilities these apps can use.

How do I toggle content and privacy restrictions? ›

Set Content & Privacy Restrictions
 • Go to Settings and tap Screen Time.
 • Tap Turn on Screen Time, then tap it again. Choose "This is My [Device]" or "This is My Child's [Device]." ...
 • Tap Content & Privacy Restrictions. If asked, enter your passcode, then turn on Content & Privacy Restrictions.
Sep 12, 2022

Videos

1. Windows 10 - Standaardapps per app instellen
(ComputerIdeeTV)
2. Windows 10 sneller maken - How to (Consumentenbond)
(Consumentenbond)
3. 11 tips en trucs voor Windows 10 (SchoonePC Nieuwsbrief 96)
(Menno Schoone)
4. Meldingen actiecentrum uitschakelen (SchoonePC instructievideo 01)
(Menno Schoone)
5. 11 tips en trucs voor Windows 10 (SchoonePC Nieuwsbrief 102)
(Menno Schoone)
6. Windows 11 - Privacyinstellingen
(ComputerIdeeTV)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 09/21/2023

Views: 6116

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.