Vaihe 1: Tarkista ja valitse aktivointimenetelmät (2023)

 • Artikla

Koskee: Windows 10, Windows 8.1, Windows Server 2019, Windows Server 2016, Windows Server 2012 R2

Ensimmäinen vaihe Windows 2012: n Windowsin aktivointipalvelujen suunnittelussa on arvioida asiakastietokoneiden aktivointia varten käytettävissä olevia ominaisuuksia ja käyttöönottomalleja.Kun ymmärrät näiden ominaisuuksien ja käyttöönottomallien erot ja edut, siirryVaihe 2: Arvioi asiakasyhteysJa käytä näitä tietoja arvioidaksesi verkon tyyppejä ja asiakkaita, jotka sinulla on.Siirry sittenVaihe 3: Määritä aktivointimenetelmä ja tuotteen lisenssivaatimuksettunnistaa, mikä ratkaisu on paras jokaiselle asiakasryhmälle.

Windows Serverin äänenvoimakkuuden aktivointipalvelimen rooli tarjoaa kolme menetelmää äänenvoimakkuuden aktivoinnin toteuttamiseksi.Voit käyttää yhtä, kahta tai kaikkia kolmea äänenvoimakkuuden aktivointimenetelmää.Valitsemasi menetelmät riippuvat organisaatiosi koosta, verkkoinfrastruktuurista, liitettävyydestä ja turvallisuusvaatimuksista.Seuraava taulukko korostaa näitä menetelmiä.

TehtäväKuvaus
1.1.Suunnitelma Active Directory -pohjainen aktivointiTunnista ja ratkaise avainsuunnitteluongelmat, jotka liittyvät Active Directory -pohjaiseen aktivointiin.
1.2.Suunnitelma avainhallintapalveluista (KMS) aktivointiTunnista ja ratkaise tärkeimmät suunnittelukysymykset, jotka liittyvät KMS -aktivointiin.
1.3.Suunnittele useita aktivointiavain (MAK) aktivointiaTunnista ja ratkaise tärkeimmät suunnittelukysymykset, jotka liittyvät MAK: n aktivointiin.

Kun ymmärrät äänenvoimakkuuden aktivointivaihtoehdot, valitset oikean yhdistelmän menetelmiä organisaation tarpeiden tyydyttämiseksi.

1.1 Active Directory -pohjaisen aktivoinnin suunnitelma

Active Directory -pohjainen aktivointi on roolipalvelu, jonka avulla voit käyttää Active Directory Domain Services (AD DS) aktivointiobjektien tallentamiseen, mikä voi huomattavasti yksinkertaistaa verkon äänenvoimakkuuden aktivointipalvelujen ylläpitämistä.

Active Directory -pohjaisen aktivoinnin avulla kaikki tietokoneet, jotka käyttävät käyttöjärjestelmiä Windows 8: sta tai Windows Server 2012: sta, KMS Client Settup -näppäimellä (GVLK), joka on kytketty verkkotunnukseen, aktivoituu automaattisesti ja läpinäkyvästi tietokoneen käynnistyksen aikana.Nämä asiakkaat pysyvät aktivoituneina niin kauan kuin he pysyvät verkkotunnuksen jäseninä ja ylläpitävät säännöllisiä kosketuksia verkkotunnuksen ohjaimeen.

Aktivointi tapahtuu ohjelmiston suojauspalvelun alkamisen jälkeen.Kun ohjelmistosuojauspalvelu alkaa, tietokone ottaa yhteyttä AD DS: hen automaattisesti, vastaanottaa aktivointiobjektin ja aktivoi ilman käyttäjän interventiota.

Seuraavat suunnittelevat näkökohtia työskennellessään Active Directory -pohjaisen aktivoinnin kanssa:

 • Active Directory -pohjaisen aktivoinnin avulla et tarvitse ylimääräistä isäntäpalvelinta;Nykyiset verkkotunnuksen ohjaimet voivat tukea aktivointiasiakkaita seuraavilla rajoituksilla:

  • Active Directory -pohjaista aktivointia ei voida määrittää vain luku-verkkotunnuksen ohjaimiin.

  • Active Directory -pohjaista aktivointia ei voida käyttää muiden kuin Microsoft-hakemistopalvelujen kanssa.

  • AD DS: n on oltava Windows Server 2012 -kaaviotasolla aktivointiobjektien tallentamiseksi.Verkkotunnuksen ohjaimet, jotka käyttävät aikaisempia Windows Server -versioita, voivat aktivoida asiakkaat sen jälkeen, kun heidän kaaviot on päivitetty AdPrep.exe -version Windows Server 2012 -versiolla.Lisätietoja on katsoAdprep.exe.

   Huomautus

   Windows Server 2012 R2: lle sinun ei tarvitse ajaa uudelleen adprep.exe;Windows Server 2012 -kaaviotaso on riittävä.

 • Tarvitset vain yhden aktivointiobjektin metsän.

  Huomautus

  Kun asiakas ja palvelimen KMS -isäntänäppäimet aktivoidaan ympäristössä, metsässä on kaksi aktivointiobjektia.Tässä tapauksessa palvelimen aktivointiobjekti aktivoi tietokoneet, jotka käyttävät Windows 8: ta tai Windows Server 2012: ta metsässä ja asiakkaan aktivointiobjektia ei käytetä.Asiakkaan aktivointiobjektin pitämisessä ei ole haittaa, mutta se voidaan myös turvallisesti poistaa.

 • Toisin kuin KMS: n käyttö, sinun ei tarvitse täyttää kynnysrajoituksia, ennen kuin asiakkaat tai palvelimet voidaan aktivoida.

Seuraavat ovat lisäsuunnitteluun liittyviä näkökohtia Active Directory -pohjaiseen aktivointiin.

Active Directory -pohjaisen aktivoinnin käyttäminen sekoitetuissa Windows-aktivointiympäristöissä

Monilla organisaatioilla on yksityiskohtaisia volyymi -lisenssiinfrastruktuureja KM: n ja toimistoasennusten tukemiseksi.Active Directory -pohjaisen aktivoinnin lisäämiseksi näihin ympäristöihin järjestelmänvalvojien on arvioitava nykyiset toteutuksensa ja määritettävä, mikä rooli Active Directory -pohjainen aktivointi on ympäristössä.

Joitakin näkökohtia ovat näiden käyttöjärjestelmien ja sovellusten päivittäminen versioihin, jotka tukevat Active Directory -pohjaista aktivaatiota.

Ympäristöissä, jotka käyttävät Windows 8: ta, Windows Server 2012: tä tai uudempia asiakas- tai palvelinkäyttöjärjestelmiä, Active Directory -pohjainen aktivointi on sopiva vaihtoehto kaikkien asiakkaiden ja palvelimien aktivoinnissa, ja saatat pystyä poistamaan kaikki KMS-isännät ympäristöstäsi ympäristöstä.

Jos ympäristö sisältää edelleen aikaisempaa äänenvoimakkuuden lisensoimia käyttöjärjestelmiä ja -sovelluksia, järjestelmänvalvojat tarvitsevat KMS-isännän ylläpitääkseen aktivointitilaa Windowsin ja Officein aikaisempien volyymi-lisensoiduille versioille sen lisäksi, että Active Directory -pohjainen aktivointi Windows 8: lle ja Windows Serverille2012 (tai uudemmat) asiakkaat.

Active Directory -pohjaisen aktivointivirkamiehen käyttäminen

Ympäristöllesi voi myös olla etuja useamman kuin yhden aktivointimenetelmän ylläpitämisessä.Ymmärtääksesi miksi harkitse mitä tapahtuu, kun asiakkaat on aktivoitava uudelleen.Verkkotunnukseen liittyvien asiakkaiden aktivointitila ja aktivoitu Active Directory -pohjaisella aktivoinnilla kestää 180 päivää.Kun uudelleenaktivointitapahtuma tapahtuu asennuksessa, asiakas kysyy aktivointiobjektin mainostamiseen.Asiakasjärjestelmät tarkastelevat aktivointiobjektia ja vertaa sitä GVLK: n määrittelemään paikalliseen painokseen.Jos objekti ja GVLK vastaavat, reaktio tapahtuu uudelleen.

Jos AD DS -objekti ei ole tavoitettavissa, asiakkaat yrittävät käyttää aktivointimenetelmiä seuraavassa järjestyksessä:

 1. Active Directory -pohjainen aktivointi

 2. KMS -aktivointi

 3. MAK -aktivointi

Jos asennus aktivoitiin aikaisemmin, onnistunut aktivointitapahtuma nollaa aktivointijakson 180 päivään.Jos aktivointiyritys epäonnistuu, aktivointi yritetään joka seitsemän päivän välein oletuksena, kunnes uudelleenaktivointi on onnistunut.Jos koko 180 päivän aktivointiaika päättyy, aktivointi epäonnistuu, käyttäjälle näkyy ilmoitus ja tapahtuma kirjataan Windows Application Event -lokiin.

Jos Active Directory -pohjaista aktivointia ei ole saatavana, tietokoneet, jotka alun perin aktivoitiin käyttämällä Active Directory -pohjaista aktivointiyritystä KMS-aktivaatiota, ja ne tekevät niin edelleen, kunnes aktivointi on onnistunut.Seuraavan kerran, kun tietokone yrittää aktivoida uudelleen, asiakas yrittää ensin käyttää Active Directory -pohjaista aktivointia.Jos tämä yritys onnistuu, asiakas perustuu jälleen Active Directory -pohjaiseen aktivointiin.

Tietokoneet, jotka eivät enää ole verkkotunnuksen jäseniä

1.2 Suunnitelma keskeisten hallintapalvelujen aktivoinnille

Seuraavissa tiedoissa hahmotellaan alkuperäiset suunnittelun näkökohdat, jotka sinun on tarkistettava keskeisten hallintapalveluiden (KMS) aktivointiin.

KMS käyttää asiakas-palvelinmallia aktiivisiin asiakkaille.KMS -asiakkaat muodostavat yhteyden KMS -palvelimeen, nimeltään KMS -isäntä, aktivointia varten.KMS -isännän on oltava paikallisessa verkossa.

KMS -isäntien ei tarvitse olla omistautuneita palvelimia, ja KM: t voidaan yhdistää muiden palvelujen kanssa.Voit suorittaa kms -isännän missä tahansa fyysisessä tai virtuaalijärjestelmässä, joka käyttää Windows 10, Windows Server 2012, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, Windows 7 tai Windows Vista SP1 tai SP2.

Windows 8: lla, Windows 7: llä tai Windows Vista: lla toimiva KMS -isäntä voi aktivoida tietokoneet vain asiakaskäyttöjärjestelmiä.

Seuraavassa taulukossa on yhteenveto KMS -isäntä- ja asiakasvaatimuksista verkolle, jotka sisältävät Windows Server 2012- ja Windows 8 (tai uudemmat) asiakkaat.

TuoteryhmäKMS voidaan isännöidäHuomautus:KMS -palvelimella voidaan tarvita päivityksiä kaikkien näiden uudempien asiakkaiden aktivoinnin tukemiseksi.Jos saat aktivointivirheitä, tarkista, että tämän taulukon alla on lueteltu asianmukaiset päivitykset.Windows Editions, jonka tämä KMS -isäntä on aktivoinut
Volyymi -lisenssi Windows Server 2016: lleWindows Server 2012

Windows Server 2012 R2

Windows Server 2016

Windows Server 2019

Kaikki KM: t tukevat käyttöjärjestelmät, mukaan lukien:

Windows Server 2019 (kaikki painos)

Windows Server 2016 (kaikki painokset)

Windows 10 LTSB (2015 ja 2016)

Windows 10 Professional

Windows 10 -yritys

Windows Server 2012 R2 (kaikki painos)

Windows 8.1 Professional

Windows 8.1 -yritys

Windows Server 2012 (kaikki painokset)

Windows 8 Professional

Windows 8 Enterprise

Windows 2008 R2 (kaikki painos)

Windows 7 Professional

Windows 7 -yritys

Windows 2008 (kaikki painokset)

Windows Vista -liiketoiminta

Windows Vista Enterprise

Volume lisenssi Windows 10: lleWindows 7

Windows 8

Windows 8.1

Windows 10

Windows 10 Professional

Windows 10 Professional N

Windows 10 -yritys

Windows 10 Enterprise n

Windows 10 -koulutus

Windows 10 Education N

Windows 10 Enterprise LTSB

Windows 10 Enterprise LTSB N

Windows 8.1 Professional

Windows 8.1 -yritys

Windows 8 Professional

Windows 8 Enterprise

Windows 7 Professional

Windows 7 -yritys

Windows Vista -liiketoiminta

Windows Vista Enterprise

Volyymi -lisenssi "Windows Server 2012 R2: lle Windows 10: lle"Windows Server 2008 R2

Windows Server 2012 -standardi

Windows Server 2012 DataCenter

Windows Server 2012 R2 -standardi

Windows Server 2012 R2 DataCenter

Windows 10 Professional

Windows 10 -yritys

Windows Server 2012 R2 (kaikki painos)

Windows 8.1 Professional

Windows 8.1 -yritys

Windows Server 2012 (kaikki painokset)

Windows 8 Professional

Windows 8 Enterprise

Windows 2008 R2 (kaikki painos)

Windows 7 Professional

Windows 7 -yritys

Windows 2008 (kaikki painokset)

Windows Vista -liiketoiminta

Windows Vista Enterprise

Volyymi -lisenssi Windows 8.1: lleWindows Vista

Windows 7

Windows 8

Windows 8.1

Windows 8.1 -yritys

Windows 8.1 Pro

Windows 8 Professional

Windows 8 Enterprise

Windows 7 Professional

Windows 7 -yritys

Windows Vista -liiketoiminta

Windows Vista Enterprise

Volume lisenssi Windows Server 2012 R2: lleWindows Server 2008

Windows Server 2008 R2

Windows Server 2012 -standardi

Windows Server 2012 DataCenter

Windows Server 2012 R2 -standardi

Windows Server 2012 R2 DataCenter

Windows Server 2012 R2 (kaikki painos)

Windows 8.1 -yritys

Windows 8.1 Pro

Windows Server 2012 (kaikki painokset)

Windows 8 Professional

Windows 8 Enterprise

Windows 2008 (kaikki painokset)

Windows 2008 R2 (kaikki painos)

Windows 7 Professional

Windows 7 -yritys

Windows Vista -liiketoiminta

Windows Vista Enterprise

Huomautus

Riippuen siitä, mitä käyttöjärjestelmää KMS -palvelimesi on käynnissä ja minkä käyttöjärjestelmien aktivointi, saatat joutua asentamaan yksi tai useampi näistä päivityksistä:

Yhden kms -isäntä voi tukea rajoittamatonta määrää KMS -asiakkaita.Jos sinulla on yli 25 asiakasta, suosittelemme, että sinulla on vähintään kaksi km: n isäntiä, jos yksi KMS -isäntäsi ei ole käytettävissä.Useimmat organisaatiot voivat toimia jopa kahden km: n isännän kanssa koko infrastruktuurinsa ajan.

KMS: n operatiivisten vaatimusten ratkaiseminen

KMS voi aktivoida fyysisiä ja virtuaalisia tietokoneita, mutta KMS -aktivoinnin saamiseksi verkossa on oltava vähimmäismäärä tietokoneita (kutsutaan aktivointikynnykseen).KMS -asiakkaat aktivoituvat vasta tämän kynnyksen saavuttamisen jälkeen.Varmistaakseen, että aktivointikynnys on saavutettu, KMS -isäntä laskee tietokoneiden lukumäärän, jotka pyytävät aktivointia verkossa.

KMS -isännät laskevat viimeisimmät yhteydet.Kun asiakas tai palvelin ottaa yhteyttä KMS -isäntään, isäntä lisää koneen tunnuksen laskentaansa ja palauttaa sitten nykyisen laskenta -arvon vastauksessaan.Asiakas tai palvelin aktivoi, jos määrä on riittävän korkea.Asiakkaat aktivoivat, jos määrä on 25 tai korkeampi.Microsoft Office -tuotteiden palvelimet ja äänenvoimakkuuden versiot aktivoivat, jos määrä on vähintään viisi.KM: t laskevat vain ainutlaatuiset yhteydet viimeisen 30 päivän aikana, ja se tallentaa vain 50 viimeisintä kontaktia.

KMS -aktivoinnit ovat voimassa 180 päivää, ajanjakso, joka tunnetaan aktivointivaltiovälillä.KMS -asiakkaiden on uudistettava aktivointi muodostamalla yhteyden KMS -isäntään vähintään kerran 180 päivässä pysyäkseen aktivoituna.Oletuksena KMS Client Computers yrittää uudistaa aktivointinsa seitsemän päivän välein.Kun asiakkaan aktivointi on uusittu, aktivoinnin pätevyysväli alkaa uudelleen.

KMS: n toiminnallisten vaatimusten ratkaiseminen

KMS -aktivointi vaatii TCP/IP -yhteyden.KMS -isännät ja asiakkaat määritetään oletusarvoisesti verkkotunnuksen nimijärjestelmän (DNS) käyttämiseksi.Oletusarvoisesti KMS -isännät käyttävät DNS -dynaamista päivitystä julkaistaksesi automaattisesti tiedot, jotka KMS -asiakkaiden on löydettävä ja niihin muodostettava.Voit hyväksyä nämä oletusasetukset tai jos sinulla on erityisiä verkko- ja tietoturvamääritysvaatimuksia, voit määrittää manuaalisesti KMS -isännät ja asiakkaat.

Kun ensimmäinen kms -isäntä on aktivoitu, ensimmäisessä isännässä käytettyä KMS -avainta voidaan käyttää aktivoimaan jopa viisi km: n isäntäverkossa.Kun KMS -isäntä on aktivoitu, järjestelmänvalvojat voivat aktivoida saman isäntän uudelleen yhdeksän kertaa samalla avaimella.

Jos organisaatiosi tarvitsee yli kuusi kilometrin isäntiä, sinun on pyydettävä lisäaktivaatioita organisaation KMS -avaimelle - esimerkiksi jos sinulla on kymmenen fyysistä sijaintia yhden volyymin lisenssisopimuksen nojalla ja haluat, että jokaisella sijainnilla on paikallinen KMS -isäntä.

Huomautus

Pyydä tätä poikkeusta ottamalla yhteyttä aktivointipuhelukeskukseen.Lisätietoja on katsoMicrosoftin volyymin lisensointi.

Windows 8.1: n, Windows Server 2012 R2: n, Windows 8, Windows Server 2012, Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows Vista ja Windows Server 2008, käyttävät tietokoneet, jotka käyttävät äänenvoimakkuutta..

Jos muutat tietokonetta KMS -isäntä-, MAK- tai Windowsin vähittäiskaupan versiosta KMS -asiakasksi, asenna sovellettava KMS -asiakasasetusnäppäin.Lisätietoja on katsoLiite A: KMS Client Asetup -näppäimet.

KMS -asiakkaat voivat etsiä KMS -isäntä automaattisesti kysymällä DNS: n SRV -tietueista, jotka julkaisevat KMS -palvelun.Jos verkkoympäristösi käyttää epästandardia DNS -kokoonpanoa tai monimutkaista DNS -kaavoitusta, järjestelmänvalvojan on määritettävä manuaalisesti KMS -asiakas käyttämään tiettyä KMS -isäntää.Lisätietoja on katsoKMS -asiakkaiden määrittäminen.

1.3 Suunnittele useita aktivointiavaimen aktivointia

Seuraavissa tiedoissa hahmotellaan alkuperäiset näkökohdat, jotka sinun on tarkistettava useita aktivointiavain (MAK) aktivointia varten.

MAK: ta käytetään kertaluonteiseen aktivointiin aktivointipalveluilla, joita Microsoft isännöi.Jokaisella MAK -avaimella on ennalta määrätty määrä sallittuja aktivointeja.Tämä numero perustuu volyymissopimuksiin, eikä se vastaa organisaation tarkkaa lisenssia.Jokainen aktivointi, joka käyttää MAK: ta aktivointipalveluiden kanssa, jotka Microsoft -määrät isännöivät aktivointirajaa.

Tietokoneille suositellaan MAK -aktivointia, joka harvoin tai ei koskaan muodosta yhteyttä yritysverkkoon ja ympäristöihin, joissa aktivointia tarvitsevien fyysisten tietokoneiden lukumäärä ei täytä KMS -aktivointikynnystä.

Huomautus

Tietokoneet, jotka käyttävät Windows 8 tai Windows Server 2012 tai uudemmat käyttöjärjestelmät, voidaan muuntaa Active Directory -pohjaisesta aktivoinnista tai KMS-aktivoinnista MAK-aktivointiin milloin tahansa.Lisätietoja onKMS -asiakkaiden muuntaminen Aktivoinnin MAK: ksi.

Tietokoneiden aktivointia on kaksi tapaa käyttämällä MAK: n:

 • Mak: MAK Riippumaton aktivointi edellyttää, että jokainen tietokone muodostaa itsenäisesti yhteyden ja aktivoi Microsoftin kanssa Internetin kautta tai puhelimitse.MAK: n riippumaton aktivointi sopii parhaiten organisaation tietokoneisiin, jotka eivät ylläpidä yhteyttä yritysverkkoon.

 • Välityspalvelin: MAK -välityspalvelimen aktivointi mahdollistaa keskitetyn aktivointipyynnön useiden tietokoneiden puolesta, joilla on yksi yhteys Microsoftiin.MAK -välityspalvelimen aktivointi on määritetty käyttämällä äänenvoimakkuuden aktivoinnin hallintatyökalua (VAMT).MAK -välityspalvelimen aktivointi on sopiva ympäristöihin, joissa turvallisuusongelmat voivat rajoittaa suoraa pääsyä Internetiin tai yritysverkkoon.Se soveltuu myös kehitys- ja testilaboratorioihin, joista puuttuu tämä yhteys.

  Huomautus

  VAMT on itsenäinen sovellus, joka kerää aktivointipyyntöjä useilta järjestelmiltä sitten lähettää ne irtotavarana Microsoftiin.Lisätietoja on katsoVolume Aktivoinnin hallintatyökalun (VAMT) yleiskatsaus.

MAK: ta voidaan käyttää yksittäisiin tietokoneisiin tai kuvalla, joka voidaan kopioida tai tarjota ladattavaksi Microsoftin käyttöönottoratkaisujen avulla.MAK: ta voidaan käyttää myös tietokoneella, joka alun perin on konfiguroitu käyttämään KMS -aktivointia, jos tietokoneen aktivointi on aikeissa tai on saavuttanut aktivointivaltiovälin lopun.

Katso myös

 • Vaihe 2: Arvioi asiakasyhteys

 • Suunnittele äänenvoimakkuuden aktivointi

 • Tilavuuden aktivointi

 • Test Lab Guide: Osoita äänenvoimakkuuden aktivointipalvelut

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 18/11/2023

Views: 6679

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.