SQL Server 2016 installeren (2023)

Van toepassing op: Microsoft SQL Server 2016, Windows Server 2012


Dit artikel zal u helpen bij het uitvoeren van een nieuwe zelfstandige installatie van SQL Server 2016.

Een evaluatie-exemplaar van SQL Server 2016 kan worden gedownload vanhier.

Als u een upgrade uitvoert naar SQL Server 2016, overweeg dan deze bronnen en aanbevelingen:

SQL Server 2016 installeren (17)Lees meer over ondersteunde upgradescenario'shier.
SQL Server 2016 installeren (18)Download en voer SQL Server Upgrade Advisor uithier(staat onderaan de link)
SQL Server 2016 installeren (19)Upgrade naar dezelfde taalversie als het bestaande exemplaar van SQL Server.

Dit artikel is echter niet bedoeld voor upgradescenario's.

Hier volgen enkele aanbevelingen voordat u SQL Server 2016 installeert:

SQL Server 2016 installeren (20)De computer waarop SQL Server wordt geïnstalleerd, moet toegang hebben tot internet.
SQL Server 2016 installeren (21)Het wordt niet ondersteund om SQL Server 2016 te installeren via de Terminal Services-client.


Hardwarevereisten.

SQL Server 2016 installeren (22)Verwerker. SQL Server 2016 ondersteunt alleen 64-bits processors met een minimale snelheid van 1,4 Ghz (2,0 Ghz aanbevolen).
SQL Server 2016 installeren (23)Fysiek geheugen (RAM). Minimaal 512 MB RAM voor Express Edition, maar het minimum voor alle andere edities is 1 GB RAM (het minimum is 2 GB als Data Quality Services wordt geïnstalleerd). De aanbevolen hoeveelheid RAM voor Express Edition is 1 GB RAM, maar de aanbevolen hoeveelheid RAM voor alle andere edities is 4 GB RAM.


Vereisten voor besturingssystemen.

SQL Server 2016 installeren (24)Het aanbevolen bestandssysteemformaat is NTFS.
SQL Server 2016 installeren (25)Probeer SQL Server 2016 niet te installeren op een gecomprimeerd, toegewezen, gecodeerd of alleen-lezen station, omdat de installatie de installatie blokkeert.
SQL Server 2016 installeren (26)Installeer SQL Server niet op een domeincontroller. Klikhiervoor meer informatie.
SQL Server 2016 installeren (27)Controleer of de Windows Management Instrumentation-service (Configuratiescherm -> Systeembeheer -> Services) actief is.
SQL Server 2016 installeren (28)Configureer uw firewall om toegang tot SQL Server toe te staan. Klikhiervoor meer informatie over protocollen en poortnummers.
SQL Server 2016 installeren (29)Het gebruikersaccount waarop SQL Server Setup wordt uitgevoerd, moet beheerdersbevoegdheden op de computer hebben.
SQL Server 2016 installeren (30)Het kan worden geïnstalleerd op Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8
SQL Server 2016 installeren (31)De volgende besturingssystemen worden niet ondersteund: Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, Windows Server 2003 R2, Windows Server 2003 en Windows Server 2000.
SQL Server 2016 installeren (32)Er is ten minste 6,0 GB schijfruimte vereist voor de installatie van SQL Server.


Aanvullende softwarevereisten en hardwarevereisten:

SQL Server 2016 installeren (33)Schakel .NET Framework 3.5 in. Klikhierte weten hoe.
SQL Server 2016 installeren (34)SQL Server bevat .NET Framework 4.6 en installeert het .NET Framework 4.6. Express Edition downloadt het van internet.
SQL Server 2016 installeren (35)Het volledige MSDN-artikel met hardware- en softwarevereisten van SQL Server 2016 is te vindenhier.
SQL Server 2016 installeren (36)Als u van plan bent om de "PolyBase Query-service voor externe gegevens" functie van SQL Server 2016, moet u deze installeren op een 64-bits SQL Server-instantie, metMicrosoft.NET Framework 4.0, Oracle Java SE RunTime Environment (JRE) versie 7.51 of hoger (64-bits), minimaal 4 GB RAM en 2 GB schijfruimte. Voor meer informatie, klikhier.

Belangrijke opmerkingen voor installatie.

SQL Server 2016 installeren (37)SQL Server Data Tools maakt geen deel meer uit van de SQL Server 2016-media. Download het alstublieft vanhier.
SQL Server 2016 installeren (38)SQL Server 2016 biedt geen 32-bits versie meer. Alle functies van SQL Server 2016 worden ondersteund op x64-systemen (64-bits), maar alleen de volgende subset van functies wordt ondersteund op x86-systemen (32-bits): Data Quality Client, Client Tools Connectivity, Integration Services, Client Tools Backwards Compatibility, Client Tools SDK, Documentatie Componenten, Distributed Replay Components, Distributed Replay Controller, Distributed Replay Client, SQL Client Connectivity SDK. Klik voor meer informatiehier.
SQL Server 2016 installeren (39)Het is van cruciaal belang voor de stabiliteit van SQL Server 2016 dat klanten downloaden en installerenditkritieke update voor VC++ 2013[Kritiek].

Stapsgewijze procedure om SQL Server 2016 te installeren.

Voer de installatie van SQL Server 2016 uit.

SQL Server 2016 installeren (40)

SQL Server 2016 installeren (41)

Klik in het onderstaande scherm op de hyperlink "Installatie" aan de linkerkant van het scherm.

Het volgende scherm toont de beschikbare installatietypes. Laten we het eerste beschikbare type selecteren "Nieuwe SQL Server zelfstandige installatie of functies toevoegen aan een bestaande installatie".

SQL Server 2016 installeren (42)

SQL Server 2016 installeren (43)

Geef op de onderstaande pagina de versie van SQL Server op die u wilt installeren, als u ervoor kiest om een ​​gratis versie van SQL Server 2016 of een evaluatie-editie van SQL Server 2016 te installeren.

U moet ook een productcode opgeven als u een gelicentieerde editie van SQL Server installeert. Soms is de productsleutel opgenomen in de media (de productsleutel is vooraf toegevoegd).

SQL Server 2016 installeren (44)

Onderstaande afbeelding is gekoppeld aan de pagina Licentievoorwaarden. Lees de licentieovereenkomst en als u ermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje "Ik accepteer de licentievoorwaarden" aan en klikt u vervolgens op de knop Volgende.

SQL Server 2016 installeren (45)

Onderstaand scherm behoort tot de set van Global Setup Rules. Voor gedetailleerde informatie over de oorzaak van fouten en waarschuwingen die u ontvangt, klikt u op de knop "Toon details" en vervolgens op de blauwe hyperlinks die bij elke waarschuwing/fout horen.

SQL Server 2016 installeren (46)

Op de pagina "Microsoft Update" probeert de installatie van SQL Server 2016 updates te krijgen van Microsoft Update, en daarom is het belangrijk om internettoegang te hebben bij het installeren van SQL Server, zoals vermeld aan het begin van dit artikel. Klik op het selectievakje om de updates op te halen, als de computer internettoegang heeft, klik dan op de knop Volgende.

SQL Server 2016 installeren (47)

SQL Server 2016 installeren (48)

Het volgende scherm hoort bij de pagina Installatieregels. Voor gedetailleerde informatie over de oorzaak van fouten en waarschuwingen die u op deze pagina kunt ontvangen, klikt u op de blauwe hyperlinks die bij elke waarschuwing/fout horen.

Over de Windows Firewall-waarschuwing die u op deze afbeelding ziet, kunt u doorgaan met de installatie van SQL Server, maar als deze klaar is, configureert u uw Windows Firewall om SQL Server-toegang toe te staan ​​of uit te schakelen. Klikhierom te weten hoe u Windows Firewall configureert voor toegang tot SQL Server.

U kunt er ook voor kiezen om Windows Firewall uit te schakelen als u SQL Server voor persoonlijk gebruik installeert. U kunt naar het Configuratiescherm gaan en het uitschakelen

SQL Server 2016 installeren (49)

Selecteer op de pagina Functieselectie de functies die u wilt installeren. Een beschrijving van elk kenmerk verschijnt in het gebied "Beschrijving van kenmerken" wanneer u op een kenmerk klikt. Klik op voor een gedetailleerde beschrijving van elke functiehier.

SQL Server 2016 installeren (50)

Nadat u de functies hebt geselecteerd die u wilt installeren, klikt u op de knop "Volgende".

SQL Server 2016 installeren (51)

Het volgende scherm is de "Functieregels" en een algemene waarschuwing op dit scherm wordt hieronder weergegeven. De waarschuwing zegt "Post-installatie stappen zijn vereist voor Advanced Analytics Extensions".

Als u van plan bent om SQL Server R-services te gebruiken na installatie van SQL Server 2016, moet u enkele aanvullende stappen uitvoeren om de extensies te registreren en de vereiste accounts in te richten. De stappen zijn beschrevenhier.

SQL Server 2016 installeren (52)

Selecteer op de pagina Exemplaarconfiguratie een standaardexemplaar of benoemd exemplaar voor uw installatie. SQL Server ondersteunt meerdere installaties op dezelfde computer, elke installatie krijgt de naam "instance". De standaardinstantie krijgt de naam van de computer, maar de benoemde instanties krijgen de naam van de computer plus de naam die door de gebruiker op deze instellingenpagina is opgegeven. Om toegang te krijgen tot een standaardinstantie nadat deze is geïnstalleerd, met behulp van SQL Server Management Studio of een ander programma, hoeft u alleen de computernaam op te geven. Om toegang te krijgen tot een benoemd exemplaar, moet u de naam van het exemplaar opgeven in de vorm computernaam\naamvanhetexemplaar.

SQL Server 2016 installeren (53)

Selecteer op de pagina PolyBase-configuratie van de installatie van SQL Server de zelfstandige optie om deze SQL Server-instantie te configureren als een zelfstandig PolyBase-hoofdknooppunt.

Kies de tweede optie om deze instantie te gebruiken als onderdeel van een PolyBase scale-out groep, en hierdoor wordt de firewall geopend om inkomende verbindingen met de SQL Server Database Engine, SQL Server PolyBase Engine, SQL Server PolyBase Data Movement-service en SQL Browser toe te staan. De firewall wordt geopend om inkomende verbindingen van andere knoop punten in een PolyBase scale-out groep toe te staan. Als u de uitschaaloptie selecteert, worden ook Microsoft Distributed Transaction Coordinator (MSDTC) firewallverbindingen ingeschakeld en worden MSDTC-registerinstellingen gewijzigd. Klik op voor meer informatie over welke uitschaaloptie u moet kiezenhier.

Geef ook een poortbereik op met ten minste zes poorten. De installatie van SQL Server zal de eerste zes beschikbare poorten uit het bereik toewijzen.

SQL Server 2016 installeren (54)

Op het volgende scherm moet u de serviceaccounts opgeven die SQL Server-services zullen gebruiken. Zoals u kunt zien, biedt de installatie van SQL Server standaard virtuele accounts, ze worden automatisch beheerd en hebben toegang tot het netwerk in een domeinomgeving door de inloggegevens van het computeraccount te gebruiken.

Ik raad echter nog steeds aan om een ​​lokale gebruiker aan te maken of een domeingebruikersaccount te gebruiken om SQLServer-services te starten.

Als de computer geen deel uitmaakt van een domein, gebruik dan een lokale gebruikersaccount zonder Windows-beheerdersmachtigingen. U kunt dit account aanmaken via Configuratiescherm -> Gebruikersaccounts. Geef een sterk wachtwoord op voor dit account, aangezien de installatie van SQL Server dit vereist op deze pagina "Serverconfiguratie".

Gebruik een domeingebruikersaccount als de service moet communiceren met netwerkservices of toegang moet hebben tot domeinbronnen. Dit account dient vooraf aangemaakt te worden door een domeinadministratie in uw omgeving.

Of u nu een lokale gebruiker of een domeingebruikersaccount maakt,

het wachtwoord dat u gebruikt om het account aan te maken, moet een sterk wachtwoord zijn

aangezien de installatie van SQL Server dit vereist op deze pagina "Serverconfiguratie".

U kunt ook ingebouwde accounts (de netwerkserviceaccount, lokale service, lokaal systeem) gebruiken als serviceaccounts. Ik zou echter niet aanraden om Local Service Account for SQL Server (MSSQLSERVER) te gebruiken. Gebruik Lokaal systeem als u een account met zeer hoge bevoegdheden nodig hebt, of als u problemen ondervindt bij het installeren van SQL Server met virtuele accounts als serviceaccounts. Het heeft uitgebreide privileges op het lokale systeem.

Microsoft raadt u aan om voor elke service een afzonderlijk account op te geven.

De serviceaccounts die voor deze configuratie worden gebruikt, moeten een sterk wachtwoord hebben

zoals hierboven vermeld, anders krijgt u de foutmelding "Ongeldige of ontbrekende gebruikersnaam of wachtwoord. Geef geldige referenties op voor de SQL Server Agent-service om door te gaan". Een sterk wachtwoord is een wachtwoord met een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.


SQL Server 2016 installeren (55)

Om een ​​lokaal Windows-account aan te bieden als SQL Server-serviceaccount, moet u Computerbeheer openen en een standaardgebruikersaccount maken, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

SQL Server 2016 installeren (56)

Vervang het standaard bestaande serviceaccount op de serverconfiguratiepagina door het nieuw aangemaakte lokale account, met een domeinaccount voor ingebouwd account als lokaal systeem. Bekijk onderstaande afbeeldingen om te zien hoe u een serviceaccount kunt wijzigen.

SQL Server 2016 installeren (57)

Schrijf de naam van het account dat we hebben gemaakt of de naam van het domeinaccount, klik op Namen controleren om te controleren of de naam correct is en klik vervolgens op de knop OK.

SQL Server 2016 installeren (58)

U kunt hetzelfde doen voor de eerste 4 SQL Server-services: SQL Server Agent, SQL Server Database Engine, SQL Server Analysis Services en Reporting Services.

SQL Server 2016 installeren (59)

Als u op de knop Volgende klikt en u krijgt een foutmelding ("Er zijn validatiefouten op deze pagina"), heeft u waarschijnlijk geen sterk wachtwoord opgegeven voor het serviceaccount, of komt het wachtwoord niet overeen met het wachtwoord van de account heeft op Windows of op Active Directory. Als u dit bericht niet kunt verwijderen, wijzigt u het opgegeven serviceaccount onderaan de pagina (met de rode ballon) in Local System my work.

Kies op het volgende scherm, de Database Engine Configuration-pagina (zie onderstaande afbeelding), de authenticatiemodus die u wilt gebruiken voor uw SQL Server-installatie. Als u Gemengde modus selecteert, maakt Setup een sa-account aan.

Voer het wachtwoord voor de (sa) login in en bevestig dit wanneer u Mixed Mode Authentication kiest.

U krijgt de foutmelding "Ontbrekend systeembeheerdersaccount. Om door te gaan, moet u ten minste één Windows-account opgeven om in te richten ...", als u geen SQL Server-beheerders opgeeft en probeert door te gaan met de volgende pagina van Setup. De foutmelding "Er zijn validatiefouten op deze pagina ..." verschijnt ook. Klik op de knoppen "Huidige gebruiker toevoegen" of "Toevoegen ..." om op te geventen minste één account met onbeperkte toegang tot de SQL Server-instantie.

SQL Server 2016 installeren (60)

Klik op het tabblad "Gegevensmappen" (afbeelding hierboven) om de locatie van de standaardmappen van SQL Server te wijzigen, als u liever hebt dat ze op een andere schijf/partitie worden gehost. Klik voor informatie over de standaardlocatie van bestanden op SQL Server-exemplarenhier.

SQL Server 2016 installeren (61)

Nu op het TempdDB-tabblad van de Database Engine-configuratiepagina van de installatie van SQL Server 2016, hebt u de mogelijkheid om TempDB-instellingen te configureren.

Met de installatie van SQL Server kunt u een maximum van 256 MB instellen voor de grootte van het TempDB-gegevensbestand en hetzelfde voor de grootte van het TempDB-logbestand. Dit komt door de impact van de impact op de installatietijd. De grootte van beide databasebestanden kan hoger worden ingesteld nadat de installatie van SQL Server is voltooid.

SQL Server 2016 installeren (62)

Gebruik het tabblad FileStream op het onderstaande scherm om FileStream-instellingen voor deze instantie te configureren. Selecteer "FILESTREAM inschakelen voor Transact-SQL-toegang" om dit in te schakelen.

Selecteer "Enable FILESTREAM for file I/O streaming access" om Win32-streamingtoegang voor FileStream in te schakelen.

Voer in het tekstvak "Windows-sharenaam" de naam in van de Windows-share waarin de FileStream-gegevens worden opgeslagen.

Selecteer "Allow remote clients to have streaming access to FILESTREAM data" om externe clients toegang te geven tot deze FileStream-gegevens op deze server.

Klik voor meer informatie over het inschakelen en configureren van FileStreamhier.

SQL Server 2016 installeren (63)

Selecteer op de "Analysis Services Configuration Page" (afbeelding hieronder) "Analysis Services installeren in multidimensionale en dataminingmodus" om Analysis Services te installeren met ondersteuning voor online analytische verwerkingsdatabases en dataminingmodellen.

Selecteer "Tabular Mode" om Analysis Services met ondersteuning voor tabelmodellen te installeren.

Elke modus is exclusief de andere.

Geef ook een gebruikersaccount op dat een Analysis Services-beheerder zal zijn.

SQL Server 2016 installeren (64)

Kies op de Reporting Services-configuratiepagina (hierboven) voor het installeren van Reporting Services in Native Mode of SharePoint Integrated Mode.

SQL Server 2016 installeren (65)

Als de status van alle regels is doorgegeven, klikt u op de pagina Functieconfiguratieregels op de knop Volgende. Voor gedetailleerde informatie over de oorzaak van fouten en waarschuwingen die u op deze pagina kunt ontvangen, klikt u op de blauwe hyperlinks die bij elke waarschuwing/fout horen.

SQL Server 2016 installeren (66)

Bekijk op de pagina Klaar om te installeren de samenvatting van functies en onderdelen voor uw SQL Server-installatie. Klik op Installeren om door te gaan.

SQL Server 2016 installeren (67)

SQL Server 2016 installeren (68)

Op de pagina "Voltooid" (afbeelding hierboven) kunt u het installatieoverzichtslogboek bekijken door op de blauwe link op de bootom deze pagina te klikken. Om de installatiewizard van SQL Server af te sluiten, klikt u op Sluiten.


Als de installatie mislukt of als u een probleem ondervindt op uw computer, maak dan een thread aan op een van de volgende SQL Server-forums:

SQL Server 2016 installeren (69)SQL Server Setup-forum (Engels). Klikhier.
SQL Server 2016 installeren (70)MSDN Data Foro (Spaans). Klikhier.
SQL Server 2016 installeren (71)MSDN SQL Server-forum (Frans). Klikhier.
SQL Server 2016 installeren (72)MSDN SQL Server-forum - Beheer, configuratie, installatie en beveiliging (Portugees - Brazilië). Klikhier.
SQL Server 2016 installeren (73)MSDN SQL Server-forum (vereenvoudigd Chinees). Klikhier.
SQL Server 2016 installeren (74)MSDN-forum (Engels). Klikhier.
SQL Server 2016 installeren (75)MSDN SQL-server (Japans). Klikhier.
SQL Server 2016 installeren (76)MSDN SQL Server (Duits). Klikhier.
SQL Server 2016 installeren (77)MSDN Werken met gegevens (Engels). Klikhier.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 09/25/2023

Views: 6013

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.