Mikä on nopean toiminnan hoitaja? Tarkempi katsaus näihin valmiisiin vastaajiin (2024)

What Is a Rapid Response Nurse? A Closer Look at These Ready Responders (1)

Ei ole epäilystäkään siitä, että tehohoitoympäristö voi olla jännittävä. Suurin osa sairaiden potilaiden hoitamisesta kiinnostuneista sairaanhoitajista löytää itsensä sopiviksitehohoitoyksikkö (ICU)Tämäensiapulääketiede (ER).

Yleisesti ottaen teho-osaston sairaanhoitajat nojaavat kohti järjestynempää ympäristöä, kun taas ensihoitajat omaksuvat yksikkönsä järjestäytyneen kaaoksen. Mutta entä jos löydät itsesitukevasti keskellä? Tai ehkä sinulla on tarpeeksi kokemusta yhdestä miettiäksesi mistä toisestatehohoidon vaihtoehtojasaattaa sopia sinulle hyvin.

Joka tapauksessa kannattaa tutustua nopean hoitotyön maailmaan. Tämä rooli voi olla hyvä vaihtoehto persoonallisuuksille, jotka joutuvat repeytymään päivystyksen ja teho-osaston välillä. Olemme täällä antaaksemme sinulle lisävauhtia nopean reagoinnin hoitotyön tietämykseesi Sarah Lorenzinin, MSN, RN, CCRN, CEN, avulla.Rapid Response RN podcast.

Mikä on nopea reagointi?

Ennen kuin aloitamme, on syytä huomata, että termiä "nopean vasteen hoitotyö" käytetään usein kuvaamaan sekä nopean toiminnan matkasairaanhoitajia, jotka ottavat toimeksiannon lyhyellä varoitusajalla, että sairaanhoitajaa sairaalan nopean toiminnan tiimissä. Täällä käymme läpi, millaista on työskennellä sairaanhoitajana nopean toiminnan tiimissä sairaalassa.

Jos olet enemmän kiinnostunut oppimaan matkasairaanhoidosta, tutustu artikkeliimme "Matkasairaanhoitajan hyvät ja huonot puolet: Asiantunteva näkemys uusille sairaanhoitajille.”

Nopea vastaus (tai vain "nopea") sairaalaympäristössä on hälytys, joka ilmoittaa nopean toiminnan ryhmälle, jota kutsutaan myös joidenkin sairaaloiden ensiapuryhmäksi, potilaasta, joka kokee kriittisiä muutoksia terveydentilassaan. Tämä on usein nopein tapa saada tehohoidon asiantuntemusta omaavia kliinikkoja sängyn viereen. Nopeaa reagointia voidaan vaatia seuraaviin muutoksiin:

 • Syke muuttuu yli 140 lyöntiin minuutissa (bpm) tai alle 40 lyöntiin minuutissa
 • Systolinen verenpaine yli 180mm Hgtai alle 90 mm Hg
 • Veren happisaturaatio alle 90 prosenttia lisäravinteista huolimatta
 • Akuutti muutos henkisessä tilassa
 • Uusi hallitsematon kipu
 • Rintakipu
 • Kohtaus

Tietenkin tämä on vain näyte koskien laukaisuolosuhteita, jotka saattavat vaatia nopeaa reagointia. Nopea vastaus voi sisältää minkä tahansa terveydenhuoltotiimin jäsenen merkittävän huolen potilaasta.

Nopean toiminnan tiimi koostuu yleensä tehohoidon sairaanhoitajista ja palveluntarjoajasta tai saatavuudesta riippuen hengitysterapeutista. Jokaisella sairaalalla ei ole omaa nopean toiminnan tiimiä. Joissakin sairaaloissa teho-osaston hoitaja reagoi kaikkiin soitetuihin nopeisiin reaktioihin. Vaikka heidän asiantuntemuksensa on selvästi arvokasta potilaan tilan vakauttamiseksi mahdollisimman pian, tämän lähestymistavan haittapuolena on tärkeä resurssi siirtäminen pois yksiköstä, joka saattaa jo olla ohut.

Omistautuneiden nopean toiminnan ryhmien on osoitettu parantavan potilaiden tuloksia. Lorenzinin mukaan, kun hänen sairaalansa nopean toiminnan ryhmä otettiin käyttöön, määräblues-koodipuolitettiin joukkueen ensimmäisenä vuonna.

Hän perustelee tätä sillä, että pikavastausten määrä kolminkertaistui samana vuonna. Hän arvioi, että monet koodit estettiin puuttumalla asiaan ajoissa. "Sitä minä rakastan tässä roolissa. Emme vain reagoi hätätilanteisiin, vaan myös ehkäisemme niitä", Lorenzini sanoo.

Mitä nopean toiminnan hoitaja tekee?

Nopean toiminnan hoitajat ovat minkä tahansa nopean toiminnan tiimin ydin. Hätätilanteisiin reagoiminen ja kouluttaminen ovat kaksi suurinta osaa nopean toiminnan sairaanhoitajan työssä.

Lorenzini aloittaa päivänsä saamalla raportin edellisestä vuorosta, jossa he keskustelevat kaikista potilaista, joita hänen tulisi pitää silmällä. Sitten hän hakee muokatun varhaisvaroituspisteen (MEWS) sähköisestä terveydenhuoltojärjestelmästä, mikä merkitsee potilaita, joilla saattaa olla riski saada kompensaatiota. Sieltä hän alkaa kiertää kaikkialla sairaalassa kirjautuakseen heidän suuren riskin potilaiden ja heidän sairaanhoitajiensa luo.

Vaikka hän haluaisi käydä läpi koko sisäänkirjautumisluettelonsa päivässä, niin ei aina tapahdu, koska potilaan tilan muutokset voivat nopeasti muuttaa suunnitelmia.

Hän on vastuussa vastaamisesta kaikkiin nopeisiin reaktioihin ja koodeihin, mukaan lukien sepsis, STEMI (akuutit sydänkohtaukset), aivohalvaukset ja massiiviset verensiirrot. Näitä tapahtuu usein kiireisessä sairaalassa, joten Lorenzini voidaan vetää mihin tahansa rakennuksen osaan hetkessä.

Hänen nopean toiminnan tiimi vastaa myös "sairaanhoitajakonsultaatioihin". Niiden avulla lattialla olevat sairaanhoitajat voivat kutsua tehohoidon sairaanhoitajan nopean toiminnan tiimistä vuoteen viereen ja estävät nopean toiminnan tarvitsemisen. Tämä tapahtuu yleensä ennen kuin potilaan elintoiminnot muuttuvat dramaattisesti, mutta hoitaja on huolissaan siitä, miten potilas toimii, hengittää tai yksinkertaisesti miltä hän näyttää.

Tällaisten konsultaatioiden avulla nopean toiminnan sairaanhoitaja voi auttaa rajaamaan potilaaseen liittyviä asioita ja yhdessä lääkärin ja potilaan sairaanhoitajan kanssa selvittääkseen, mitä voidaan tehdä potilaan pahenemisen estämiseksi. Ne ovat myös loistava tilaisuus nopean toiminnan sairaanhoitajille tarjota koulutusta sairaanhoitajille, joilla ei ehkä ole ollut yhtä paljon tehohoidon kokemusta.

Nopeat hoitajat auttavat myös kuljettamaan potilaita teho-osastolle tai leikkaukseen, jos potilas ei ole enää tarpeeksi vakaa lattialle. "En koskaan kävele pois potilaasta ennen kuin saamme selville, mitä tapahtuu ja tiedämme, ovatko he [riittävän vakaat] pysyäkseen paikallaan", Lorenzini sanoo.

Mikä nopeassa hoitotyössä on palkitsevaa ja haastavaa?

Lorenzini rakastaa roolia, jonka hän saa pelata nopean toiminnan sairaanhoitajana hätätilanteessa. "Minulla on mahdollisuus esiintyä kaikkien huonoina päivinä", hän sanoo.

Hän on ylpeä voidessaan alentaa ahdistustasoa huoneessa ja tuoda ohjausta kriisin keskelle. Lorenzini sanoo tuntevansa olevansa todella hyödyllinen sairaanhoitajalle, potilaalle ja heidän perheelleen.

Hänelle on usein sanottu, että hän "olisi voinut olla lääkäri". Vaikka hän myöntää, että lääketieteellinen koulu oli hänelle mahdollisuus, hän rakastaa rooliaan sairaanhoitajana. Sairaanhoitajat viettävät usein enemmän aikaa potilaiden kanssa kuin lääkärit. Sairaanhoitajat ottavat myös enemmän käytännön tehtäviä, kun he saavat muodostaa suhteen potilaaseen. ”Valitsin työn, jossa myötätunnollani on arvoa. Parantuminen, jota teen, käyttää enemmän kuin aivoni", Lorenzini sanoo.

Yksi haastavimmista osista minkä tahansa hätä- tai tehohoidon sairaanhoitajatyössä on tunteiden säätely kriisin aikana. On luonnollista, että sympaattinen hermosto kiihtyy hätätilanteessa ja ohjaa "fight of flight" -reaktiota. On normaalia, että hengityksesi nopeutuu ja kätesi tärisevät stressin aikana.

Sen sijaan, että tunteisi näitä tuntemuksia ja hermostuisi, Lorenzini käskee muita sairaanhoitajia ajattelemaan tuntemuksia, kun kehosi valmistautuu toimimaan.Taistele tai pakene -skenaarioissa, näkösi terävöityy ja sykkeesi ja verenpaineesi kohoavat, mikä auttaa sinua liikkumaan nopeammin. Kun näin tapahtuu, Lorenzini ajattelee itsekseen: "Minusta tulee paras mahdollinen sairaanhoitaja tälle potilaalle."

Vaikka stressiin reagoiminen ei ole helppoa, voit auttaa kollegoitasi ja potilaitasi pysymään rauhallisena kriisin aikana, jos pystyt siihen.

Millainen on hyvä nopean toiminnan hoitaja?

Vaikka tehohoito ja ensihoito voivatnäyttävät glamourilta televisiossaParhaat nopean toiminnan sairaanhoitajat välittävät hätätilanteiden ehkäisystä yhtä paljon kuin aktiivisen hätätilanteen hoitamisesta. "Kyse ei ole vain elvytyksestä ja [epinefriinin] painamisesta", Lorenzini sanoo.

Työ on yhtä paljon koulutusta ja muiden sairaanhoitajien voimaannuttamista. Hänen nopean toiminnan tiiminsä kiertää törmäyskärryillä ja antaa lyhyitä päivityksiä koodeista lattiahoitajille. Palkkaaessaan Lorenzini etsii sairaanhoitajia, jotka ovat valmiita rakentamaan muita ja johtamaan muita hyvin.

"Tapa, jolla kommunikoimme, vaikuttaa suuresti potilaan tuloksiin", hän sanoo.

Osa muiden sairaanhoitajien voimaannuttamista tarkoittaa huomion kiinnittämistä "hoidon intuitioon". Tämä saattaa olla sairaanhoitajan aavistus siitä, että potilas on sairastunut enemmän kuin hänen nykyiset elintärkeiensä ja testitulokset antavat ymmärtää. Tai että potilas on "onnettomuudessa", vaikka hän näyttäisikin tällä hetkellä kunnossa.

Vaikka se on vaikeasti pätevä taito, intuitiota hoivaaon tutkittu ja löydettyolla enemmän kuin pelkkä "vatsatunne". Se perustuu sairaanhoitajan ammatilliseen kokemukseen ja tietoon.

"Haitaroinnin intuitio on arvokkain potilaan heikkenemisen indikaattori", Lorenzini sanoo. Hänen tehtävänsä nopean toiminnan sairaanhoitajana on auttaa muita sairaanhoitajia ymmärtämään tarkalleen, mitä he havaitsevat potilaassaan ja mitä se voi tarkoittaa, kun heillä on sellainen käsitys potilaasta.

Parhaat nopean toiminnan sairaanhoitajat voivat myös olla hieman utelias, mutta hyvällä tavalla. Lorenzini sanoo, että häntä moitittaisiin siitä, että hän oli "liian utelias" lapsena, mutta nyt hän ylpeilee haluavansa tietää kaiken, mitä sairaalassa tapahtuu, ja käyttää sitä voidakseen paremmin työssään. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joutuisi työpaikan juoruihin. Se tarkoittaa, että tiedetään, mitkä potilaat ovat vaarassa saada korvausta ja mitkä hoitajat tai osastot saattavat tarvita tukea koko työvuoron ajan.

Kuinka tulla nopean toiminnan sairaanhoitajaksi

Ensimmäinen askel tiellä nopean toiminnan sairaanhoitajaksi on tulla rekisteröidyksi sairaanhoitajaksi (RN). Tätä varten sinun on ansaittava tutkinto - jokoSairaanhoitajan tutkinto(ADN) tai aHoitotyön kandidaatti(BSN) ja täyttävät kaikki muut valtion lisenssivaatimukset, mukaan lukienläpäisemällä NCLEX-RN®:n.

Jos olet kiinnostunut ryhtymään nopean toiminnan sairaanhoitajaksi, haluat saada kokemusta ensiapu- tai teho-osastolta ja tulla arvokkaaksi kliinikkoksi näissä tilanteissa. Monilla nopean toiminnan tiimin sairaanhoitajilla on joko aTehohoitoon rekisteröity sairaanhoitaja(CCRN)®TämäSertifioitu ensiapuhoitaja(CEN)®sertifiointi, joka lisää heidän erikoisosaamistaan ​​ja auttaanäyttää uskottavuuttaansioluettelossaan.

Kuten muidenkin erikoisalojen sairaanhoitajat, myös nopean toiminnan sairaanhoitajat käyttävät lähes kaikkia hoitotyön taitoja harjoitteluunsa. Lorenzini sanoo rakastavansa pysyä ajan tasalla erityisistä taidoista, kuten:

 • Edistynyt sydämen elämän tuki (ACLS)
 • Luunsisäisten linjojen sijoittaminen, mikä mahdollistaa helpon pääsyn lääkkeisiin potilaan sääreen kautta hätätilanteessa
 • Valtimolinjojen hallinta – valtimoon sijoitettu putki, joka mahdollistaa verenoton ja invasiivisen elintärkeän seurannan
 • Ultraääniohjattu suonensisäinen linja, joka käyttää ultraäänilaitetta auttamaan suonensisäistä pääsyä potilaalle, jolla on vaikeasti löydettävissä olevia laskimoita

Lorenzini kannustaa nopeasta hoitotyöstä kiinnostuneita sairaanhoitajaopiskelijoita etsimään kliinisiä päivystys- tai tehohoitoalaa. Tai yksinkertaisesti varjosta sairaanhoitaja teho-osastolla tai päivystysosastolla, jos et saa sieltä kliinistä paikkaa.

Onko nopean toiminnan hoitotyötä tulevaisuudessasi?

Pikavastaavana toimiminen on ainutlaatuinen tapa soveltaa itseäsi tehohoidon rooliin. Nämä sairaanhoitajat käyttävät joka päivä erikoistaitojaan ja rauhallisuuden tunnetta kriisitilanteissa antaakseen vakavasti sairaille potilaille sairaalan kaikissa osissa uuden mahdollisuuden taistella vastaan.

Jos tämä kuulostaa sopivalta sinulle, ensimmäinen askel on aloittaa rekisteröidyksi sairaanhoitajaksi tuleminen. Artikkelimme"Kuinka tulla rekisteröidyksi sairaanhoitajaksi: yksinkertainen vaiheittainen opas” antaa suoran näkemyksen tulevasta.

NCLEX-RN on National Council of State Boards of Nursing, Inc:n rekisteröity tavaramerkki.

CCRN on AACN Certification Corporationin rekisteröity tavaramerkki.

Certified Emergency Nurse (CEN) on Board of Certification for Emergency Nursing Corporationin rekisteröity tavaramerkki.

Mikä on nopean toiminnan hoitaja? Tarkempi katsaus näihin valmiisiin vastaajiin (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5850

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.