Kiistanalainen testamenttimenettely (2023)

Testamentti

Oikeusprosessi, jossa a Tahtoa todistetaan päteväksi tai pätemättömäksi. Oikeusprosessi, jossa vainajan omaisuutta hallinnoidaan.

Kun henkilö kuolee, hänen omaisuutensa on läpäistävä testamentti, joka on testamenttituomioistuimen valvoma prosessi. Jos perinnönjättäjä jättää testamentin, jossa määrätään, miten hänen omaisuutensa jaetaan kuoleman jälkeen, perintötuomioistuimen on päätettävä, tuleeko se hyväksyä testamentiksi ja antaako sille laillisia vaikutuksia. Jos vainaja kuolee laillisesti – testamenttia jättämättä – tuomioistuin määrää aHenkilökohtainen edustajajakaa vainajan omaisuutta lakien mukaisestiLaskeutuminen ja jakelu. Nämä lait ohjaavat omaisuuden jakamista perinnönperinnön perusteella.

Yleensä testamenttiprosessiin kuuluu perillisen omaisuuden kerääminen, velkojen selvitys, tarvittavien verojen maksaminen ja omaisuuden jakaminen perillisille. Testamentin myöntämismenettelyt ovat osavaltion lain alaisia, ja niistä on keskusteltu ja uudistettu 1960-luvulta lähtien. TheYhtenäinen testamenttikoodi(UPC) ehdottivat ensimmäisen kerran vuonna 1969 Uniform State Laws -komissaarien kansallinen konferenssi ja edustajainhuone.American Bar Association. UPC:n pääpaino on yksinkertaistaa testamenttiprosessia. UPC, jota on muutettu lukuisia kertoja, on hyväksynyt kokonaisuudessaan 16 osavaltiota: Alaska, Arizona, Colorado, Florida, Havaiji, Idaho, Maine, Michigan, Minnesota, Montana, Nebraska, New Mexico, Pohjois-Dakota, Etelä-Carolina , Etelä-Dakota ja Utah. Muut 36 valtiota ovat ottaneet käyttöön osan UPC:stä, mutta säilyttävät silti erilliset menettelyt.

Testamentin todistus

Testamentin testamentti tarkoittaa sen aitouden todistamista testamenttioikeudessa. Ellei laissa toisin säädetä, testamentti on otettava testamentiksi ennen kuin tuomioistuin sallii perillisen jakamisen perillisille sen ehtojen mukaisesti.

Pääsääntöisesti testamentilla ei ole oikeudellista vaikutusta ennen kuin se on koeteltu. Testamentti tulee testata välittömästi, eikä kenelläkään ole oikeutta kumota sitä. Testamentin hallussa olevan, yleensä henkilökohtaisen edustajan tai vainajan asianajajan, on esitettävä se. Säännöissä määrätään seuraamuksia testamentin salaamisesta tai tuhoamisesta taikka sen esittämättä jättämisestä määräajassa.

Perintömenettelyt käydään yleensä siinä valtiossa, jossa perittävällä oli asuinpaikka tai vakituinen asuinpaikka kuolinhetkellä. Jos perinnönjättäjä kuitenkin omisti kiinteistöä toisessa valtiossa, myös tämän omaisuuden luovuttava testamentti on testattava kyseisessä valtiossa. Testamentin on oltava testamenttiluonteinen ja kaikkien lakisääteisten vaatimusten mukainen. Asiakirja on testamentti, kun se tulee voimaan vasta sen laatijan kuoleman jälkeen ja antaa yksilölle mahdollisuuden pitää omaisuutta henkilökohtaisessa hallinnassa koko elämänsä ajan. Testamentti, jonka pätevä henkilö – testamentintekijä – on lain edellyttämällä tavalla pannut täytäntöön, on oikeutettu koetukselliseksi, vaikka osa sen säännöksistä olisi pätemätön, epäselvä tai täytäntöönpanokelvoton.

Tuloksena tehty testamenttiPetostaiEpäsuotuisa vaikutustai testamentti, jota on muutettu siten, että kaikki sen määräykset kumotaan, evätään testamentin. Jos muutos kumoaa vain tietyt testamentin määräykset, loput säännökset voidaan ottaa testamentiksi.

Kaikki erilliset paperit, välineet tai arkit, jotka sisältävät testamentintekijän viimeisimmän testamentin, hyväksytään testamentiksi. Jos myöhempi testamentti ei nimenomaisesti kumoa kaikkia aikaisempia testamentteja, kaksi erillistä testamenttia voidaan testata. Perintötuomioistuimet pyrkivät toteuttamaan testamentintekijän ilmoittamaa omaisuuden määräämistä koskevaa aikomusta ja turvautuvat omaisuuden jakamiseen laskeutumis- ja jakautumislain mukaisesti vain, jos kohtuullisia vaihtoehtoja ei ole.

Pääsääntöisesti alkuperäinen asiakirja on esitettävä testamenttia varten. Testamentin jäljennöksen tai kaksoiskappaleen todistaminen ei ole sallittua, ellei alkuperäisen poissaoloa ole tyydyttävästi selitetty tuomioistuimelle. Jos tuomioistuimelle esitetään asianmukaisesti todistettu jäljennös tai jäljennös testamentista, joka on kadonnut tai tuhoutunut, se voidaan hyväksyä testamentiksi. Joissakin valtioissa on erityismenettelyjä tällaisten tapahtumien käsittelemiseksi. Testamentin perusteellinen ja huolellinen etsintä on välttämätöntä, ennen kuin jäljennös voidaan todeta kadonneeksi testamentiksi.

Testamentin täydennyksenä oleva testamentti on oikeutettu koetukselliseksi muutetun testamentin kanssa, jos se on lain mukaan asianmukaisesti täytetty. Jos se on sinänsä täydellinen ja se voi toimia testamentista riippumattomana erillisenä testamenttiasiakirjana, testamentti voidaan hyväksyä yksin. Lainalaki, jonka toinen lainsäädäntö on sittemmin kumonnut, ei ole oikeutettu testamenttiin.

Vieraalla kielellä tehty testamentti hyväksytään testamentiksi, jos testamentin tekijä on ymmärtänyt sen sisältämän ja muutoin täyttää muut laissa asetetut vaatimukset. Testamentin mukana tulee yleensä olla käännös.

Proceedings

Todistusmenettely voi sisältää joko virallisia tai epävirallisia menettelyjä. Perinteisesti testamenttimenettelyä ohjattiin muodollisin menettelyin, jotka vaativat testamenttituomioistuinta pitämään kuulemistilaisuuksia ja antamaan määräyksiä rutiininomaisista asioista. Näin ollen kuolinpesän todistamisesta aiheutuvat oikeudenkäyntikulut voivat olla huomattavia. Valtiot, jotka ovat ottaneet käyttöön UPC:n testamenttimenettelyjä koskevat määräykset, sallivat epäviralliset testamenttimenettelyt, jotka poistavat testamenttituomioistuimen useimmista prosessin vaiheista, minkä seurauksena epävirallinen testamentin antaminen on halvempaa ja nopeampaa kuin muodollinen testamentti. Useimmat pienet kiinteistöt hyötyvät epävirallisesta testamenttimenettelystä.

Testamenttiprosessi alkaa, kun henkilökohtainen edustaja jättää testamentin kirjaajalle jäljennöksen kuolintodistuksesta ja testamentin sekä hakemuksen testamentin hyväksymisestä ja testamenttikirjeiden antamisesta, jotka oikeuttavat hänet jakamaan kuolinpesän. . Vaikka henkilökohtainen edustaja yleensä jättää testamenttihakemuksen, sen voi jättää kuka tahansa henkilö, jolla on taloudellinen intressi testamenttiin. UPC:n hallitsemissa osavaltioissa henkilökohtaisen edustajan on hakemuksen yhteydessä valittava, jatkaako se muodollista vai epävirallista testamenttia. Testamentin myöntämismenettely voidaan kuitenkin muuttaa epävirallisesta muodolliseksi hallinnon aikana, jos seikat niin edellyttävät.

Muodollisessa testamenttimenettelyssä on järjestettävä kuuleminen, jossa selvitetään testamentintekijän kuolema, perittävän asuinpaikka, testamentin aitous, sen täytäntöönpanoa koskevien lakisääteisten vaatimusten mukainen ja testamentintekijän pätevyys testamentin tekohetkellä. testamentti tehtiin. Nämä vaatimukset täyttävät yleensä testamentin tekohetkellä läsnä olleet todistajat, jotka todistavat, että testamentti on täytetty asianmukaisesti. Todistavien todistajien lukumäärästä säädetään laissa. Jos testamentin todistajia on vähemmän kuin vaadittu määrä, se julistetaan mitättömäksi ja testamentintekijän omaisuus siirtyy syntyperä- ja jakautumislakien mukaan.

Kun jotkut tai kaikki testamentin todistajat eivät ole tavoitettavissa, ryhdytään erityistoimiin. Jos vaaditut todistajat ovat kuolleet ennen testamentintekijää, testamentin tekijän on todistettava kuolemasta allekirjoitusten aitouden ja muiden saatavilla olevien todisteiden lisäksi. UPC yksinkertaistaa todistaja-asioita sallimalla "itsetodennusta tekevien" testamenttien hyväksymisen. Nämä testamentit sisältävät todistajien allekirjoittaman lausunnon, joka todistaa testamentintekijän pätevyyden ja muut lakisääteiset vaatimukset. Itsetodennus vapauttaa todistajan oikeuteen saapumisen taakan ja henkilökohtaisen edustajan kalliista menettelyistä, jos todistajat eivät ole tavoitettavissa.

Jos kukaan ei vastusta testamenttia suullisessa käsittelyssä, se hyväksytään testamentiksi.

Epävirallinen testamenttimenettely ei yleensä vaadi kuulemista. Henkilökohtainen edustaja jättää kuolintodistuksen ja testamentin sekä hakemuksen testamentin hyväksymisestä epävirallisessa testamentissa. Testamentin tuomioistuimen virkailija tarkastelee hakemukset ja suosittelee tuomioistuimelle, että testamentti testataan. Kun tuomioistuin on antanut määräyksen epävirallisesta testamentista, henkilökohtainen edustaja toimittaa joukon lomakkeita, jotka osoittavat, että testamentista on ilmoitettu kaikille asianosaisille, perittävän velkojille on maksettu ja kuolinpesän omaisuus on kerätty, arvioitu, ja jaetaan nimetyille perillisille.

Kiistanalainen testamenttimenettely

Testamentin todistusta voidaan vastustaa tai riitauttaa sillä perusteella, että asiakirja on mitätön testamentin tekijän testamenttikyvyttömän testamentin tekohetkellä, lain edellyttämien muodollisuuksien laiminlyönnistä tai muusta syystä, joka on riittävä osoittaa pätevän testamentin puuttumisen. Kun testamentti riitautetaan, vaaditaan muodollinen menettely.

Testamenttikiistat koskevat vain ulkoista pätevyyttä, kuten laiminlyönnin laiminlyöntiä, petosta, virhettä, sopimatonta vaikutusta, testamenttikyvyn puutetta tai aikomusta testamentiksi. Sisäistä pätevyyttä koskevat ongelmat, kuten rikkominenSääntö ikuisuutta vastaan, on otettava esille menettelyssä hallinnon myöhemmässä vaiheessa. Vaikka testamentti on todistettu aidoksi ilmaisuksi testamentintekijän aikomasta omaisuuden jaosta hänen kuoltuaan, pesästä voidaan luovuttaa syntyperä- ja jakautumislain mukaisesti, jos testamentin määräykset ovat lain vastaisia.

Vain henkilö, jolla on jokin intressi, johon testamentti vaikuttaa, voi riitauttaa sen. Tällaisia ​​henkilöitä ovat lähiomaiset, jotka saavat omaisuutta testamentin kumoamisen ja testamentin seurauksena, omaisuuden ostajat perilliseltä tai perillisiltä, ​​hoitajat tai henkilökohtaiset edustajat aikaisemman testamentin perusteella sekä valtio, jos siihen on mahdollisuusEscheat, mikä tarkoittaa, että hallitus saa omaisuuden, jos eläviä perillisiä ei löydy. Velkojalla ei kuitenkaan yleensä ole oikeutta riitauttaa velallisen tahtoa.

Henkilökohtaisen edustajan tulee puolustaa tahtoa hyökkäyksiä vastaan ​​ja tehdä parhaansa sen ylläpitämiseksi, jos hän kohtuudella uskoo testamentin olevan pätevä.

Keinoja, joilla testamentti voidaan riitauttaa, ovat yleensä kiistäminen tuomioistuimessa, jolla on toimivalta testamentin antamiseen, valitus testamentin myöntämisestä tai epäämisestä ja erilliset kanteet testamentin myöntämistä tai epäämistä koskevan määräyksen kumoamiseksi.

Ei perustuslaillista oikeutta oikeudenkäyntiin valamiehistön toimesta testamentin tai testamentin riitauttamismenettelyssä. Useimmissa osavaltioissa on kuitenkin säädöksiä, jotka mahdollistavat tuomariston oikeudenkäynnin testamenttikilpailussa. Säännöt asettavat yleensä aikarajat testamenttikilpailun järjestämiselle.

Sopimus olla kiistämättä

Testamentintekijä voi tehdä oman tai perillistensä kanssa sopimuksen, jossa he sopivat, etteivät kiistä testamenttia. Jos sopimusta tukee vastike – jotain arvokasta – ja sopimus on muutoin pätevä, perilliset estyvät kiistämästä testamenttia. Testamentin edunsaajat ja perilliset voivat tehdä voimassa olevan sopimuksen olla kiistämättä testamenttia. Osavaltiot vaihtelevat sen suhteen, mitä oikeussuojakeinoja sopimuksen osapuolilla on olla kiistämättä testamenttia rikkoessaan. Näitä ovat mmKieltokilpailun syytteeseenpanoa, vahingonkorvauskannetta tai kilpailun puolustamista vastaan.

Perillisten ja edunsaajien välinen sopimus olla kiistämättä testamenttia on tapa välttää kallis testamenttiriita. Perilliset ja edunsaajat neuvottelevat sovintoratkaisusta, joka voi kumota testamentintekijän tarkoituksen omaisuuden jakamisessa. Sovinto on pätevä, jos kaikki asianosaiset sopivat, mutta se ei saa sulkea pois testamentin perusteella omaisuuteen oikeutettua. Joidenkin lakien mukaan kompromissi tai sovinto on esitettävä testamenttituomioistuimen hyväksyttäväksi.

Alaikäisten lasten huoltajuus

Testamenteissa on usein ohjeet siitä, kuka tulee nimittää vainajan alaikäisten lasten lailliseksi huoltajaksi. Perintätuomioistuin voi tutkia edunvalvojan pätevyyden ennen nimitysmääräyksen antamista. Jos testamentti ei sisällä holhoojamääräystä, tuomioistuimen on itse määritettävä lasten edun perusteella, kuka on määrättävä holhoojaksi.

Tarkastusoikeus

Valitusoikeus testamenttipäätöksestä on henkilöllä, jolle asetuksesta aiheutuisi välitöntä taloudellista vahinkoa. Muutoksenhakutuomioistuin rajoittuu alemman tuomioistuimen esittämien ja sen ratkaisemien kysymysten tarkasteluun. Asiaa, jota ei esitetä perintötuomioistuimelle, ei yleensä käsitellä.

Lisälukemat

Brown, Gordon W. 2003.Testamenttien, rahastojen ja kiinteistöjen hallinto.3d painos. Clifton Park, N.Y.: Thomson/Delmar Learning.

Christianson, Stephen G. 2001.Kiinteistön hallinnointi: Vaiheittainen opas perheille ja ystäville.4. painos Franklin Lakes, N.J.: Career Press.

Esperti, Robert A. ja Renno L. Peterson. 1992.The Living Trust Revolution: Miksi Amerikka luopuu testamenteista ja testamentista.New York: Viking Penguin.

Foster, Frances H. 2001. "Perintölain perheparadigma."North Carolina Law Review80 (joulukuu).

Monopoli., Paula A. 2003.Amerikkalainen testamentti: Yleisön suojeleminen, prosessin parantaminen.Boston: Northeastern Univ. Lehdistö.

Shepherd, Thomas H. 2001. "Tämä on 21. vuosisata… Perheväkivaltaa käsittelevien testamenttien aika: ehdotus, joka käsittelee ongelman todellisuutta."St. Louis University Public Law Review20 (talvi).

Ristiviittaukset

Kiinteistö- ja lahjaverot;Testamentaarinen.

West's Encyclopedia of American Law, painos 2. Copyright 2008 The Gale Group, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

testamentti

1) n. testamentin todistamismenettely ja sen jälkeen kuolleen omaisuuden hoito testamentin ehtojen mukaisesti. Ensimmäinen vaihe on toimittaa väitetty testamentti sen läänin asianomaisen tuomioistuimen virkailijalle, jossa vainaja asui, sekä pyyntö, että tuomioistuin hyväksyy testamentin ja nimittää testamentissa mainitun testamentin (tai jos sellaista ei ole saatavilla). , sitten ylläpitäjä) ja testamentin todistajana allekirjoittaneen henkilön ilmoitukset. Jos tuomioistuin toteaa testamentin olevan pätevä, tuomioistuin "myöntää" testamentin. 2) n. yleinen termi kuolleiden, mukaan lukien testamenttomien henkilöiden omaisuuden koko hallintomenettelystä tuomioistuimen valvonnassa. Keinoja testamentin "välttämiseksi" on olemassa, mukaan lukien säätiöiden perustaminen, joissa kaikkea omaisuutta hoitaa edunvalvoja, elinikäisten lahjojen antaminen tai kaiken olennaisen omaisuuden sijoittaminen yhteiseen vuokrasuhteeseen, jossa yhteisomistajalla on automaattinen eloonjäämisoikeus. Vaikka testamentti olisi olemassa, testamenttia ei välttämättä tarvita, jos kuolinpesä on pieni ilman siirrettävää kiinteistöoikeutta tai koko kuolinpesä on joko yhteisomistuksessa tai yhteisomistuksessa. Syitä testamentin välttämiselle ovat lakien ja/tai tuomioistuimen (osavaltion laeista riippuen) määräämät palkkiot asianajajille, toimeenpanijoiden ja hallintovirkamiesten osalta, tarve julkaista ilmoituksia, oikeuden istuntoja, paperityötä, oikeudenkäynnin julkisuus ja viivästykset odottamisessa. velkojat voivat esittää vaateita, vaikka vainaja ei olisi velkaa kenellekään. 3) v. todistaa testamentti oikeudessa ja jatkaa kuolinpesän hallintoa tuomioistuimen valvonnassa. 4) adj. viittaus asianomaiseen tuomioistuimeen, joka käsittelee perintöasioita, kuten "perintötuomioistuimessa". (Katso:tahtoa,toimeenpanija,järjestelmänvalvoja)

Tekijänoikeus © 1981-2005, Gerald N. Hill ja Kathleen T. Hill. Kaikki oikeudet pidätetään.

testamentti

tuomioistuimen määräys henkilön nimeämisestä hoitamaan vainajan omaisuutta. Jos henkilö kuolee jättäen testamentin, jossa testamentti todella nimetään testamentin, testamentin toimeenpanijoiden oikeus käsitellä vainajan omaisuutta täydentyy antamalla/atestamentin myöntäminen.Tämä on tosiasiassa ja laissa (kuten apurahaHALLINTOKIRJEET) High Courtin määräys. Testamentti voi olla joko yleisessä muodossa (jos testamentin oikeellisuus ei ole kiistanalainen), jonka on antanut jokin testamenttirekistereistä, tai jos testamentti on kiistanalainen juhlallisessa muodossa. Riita-asioita käsitellään kansliaosastossa; ei-riidanalainen liiketoiminta on osoitettu perheosastolle.

Collins Dictionary of Law © W.J. Stewart, 2006

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated: 20/07/2023

Views: 6132

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.