De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (2023)

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (1)

noah edis

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (2)

Noah Edis is een specialist in technische inhoud en systeemingenieur met een schat aan ervaring in moderne software. Als hij niet aan het werk is, kun je…

Volledige biografie

 • De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (3)

Bekijk ons ​​redactionele beleid

Editor

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (4)

Editor

Laatst bijgewerkt:

De beste softwaretools voor online samenwerking hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we samenwerken, waarbij geografische grenzen worden overschreden en naadloze samenwerking tussen teams mogelijk wordt gemaakt. Deze oplossingen bieden een scala aan functies, zoals realtime gezamenlijke bewerking, het delen van bestanden, taakbeheer en videoconferenties - allemaal ontworpen om uw workflow te stroomlijnen en teamwerk te bevorderen.

In deze gids gaan we dieper in op de tien beste kanshebbers voor debeste online samenwerkingssoftwareopties voor teams. We onderzoeken hun sterke en zwakke punten en unieke kenmerken. Bereid je voor op een reis om de perfecte samenwerkingsoplossing te vinden die de productiviteit van je team naar nieuwe hoogten zal tillen.

De 10 beste softwareproducten voor projectsamenwerking

Laten we eens kijken naar de crème de la crème van software voor projectsamenwerking. Hier zijn de top 10 beste software-opties voor projectsamenwerking, die een breed scala aan functies en functionaliteit bieden:

 1. maandag. comOver het algemeen de beste tool voor projectsamenwerking, met robuuste workflowaanpassing, plus een whiteboard waarop het hele team kan conceptualiseren, creëren en samenwerken.
 2. SchrijfDe meest aanpasbare tool voor teamsamenwerking, met bewezen use cases voor verschillende industrieën. Hiermee kunt u samenwerken met externe teams, taken controleren en projectworkflows stroomlijnen.
 3. SmartsheetEenvoudig de meest aanpasbare softwareoplossing voor zakelijke samenwerking, waarmee u apps kunt bouwen en navigeren die passen bij uw realtime samenwerkingsbehoeften.
 4. Klik opDe beste gratis software voor projectsamenwerking, met meer dan 1000 integraties. U krijgt gratis een onbeperkt aantal gebruikers, chatfuncties en tweefactorauthenticatie.
 5. Resource-goeroeDe meest betaalbare samenwerkingsoplossing op deze lijst, waarmee u eenvoudig gegevens kunt importeren en toegang hebt tot flexibele gebruikersmachtigingen voor efficiënt teambeheer.
 6. TeamwerkEen klantgerichte tool voor teamsamenwerking waarmee u klanten als gebruikers kunt toevoegen, zodat zij de projectvoortgang kunnen volgen en meldingen kunnen ontvangen voor belangrijke updates en wijzigingen.
 7. BonsaiSterke optie voor kleinere teams, van freelancers tot bureaus.Bonsai vergemakkelijkt ook belasting- en klantrelatiebeheer, waardoor het een geweldige alles-in-één oplossing is voor bedrijfsbeheer.
 8. ProWorkflowEen online samenwerkingstool met eersteklas beveiligingsfuncties, zoals 128-bits codering en strikte gegevensbeveiligingsmaatregelen. Werk aan een onbeperkt aantal projecten en geef klanten toegang tot specifieke projectinformatie.
 9. Bitrix24De beste premium softwareoplossing voor teamsamenwerking met ingebouwde chatmogelijkheden plus functies voor het delen van documenten.
 10. Werk OtterEen geweldige optie voor IT-projectmanagers die Gantt- en Kanban-projectweergaven willen gebruiken. Het heeft ook projectlogboeken die helpen zorgen voor transparantie en verantwoording binnen het team.

Waarom hebben bedrijven samenwerkingssoftware nodig?

Efficiënte samenwerkingis essentieel voor het succes van elk zakelijk project. Met de juiste samenwerkingssoftware kunnen teams de efficiëntie en communicatie verbeteren, wat leidt tot soepelere workflows en betere resultaten.

Deze tools bieden een gecentraliseerd platform voor teams om samen te werken, waardoor het niet meer nodig is om verspreide e-mails en onsamenhangende documentversies te bekijken of eindeloze vergaderingen bij te wonen. Teamleden kunnen taken bijwerken, bestanden delen en in realtime communiceren, zodat iedereen op dezelfde pagina blijft.

Indien effectief gebruikt, kunnen deze producten de bedrijfsprestaties aanzienlijk verbeteren. Sommige van deze softwareoplossingen hebben ook extra functionaliteit, zoals:

 • Project planning
 • Middelenbeheer
 • Budgettering

Met deze functies kunnen bedrijven projectworkflows stroomlijnen, middelen effectief toewijzen en zich houden aan toegewezen budgetten.

Deze tools bevorderen samenwerking en communicatie tussen teams, versterken de teamdynamiek en stimuleren een veilige omgeving waarin innovatie kan gedijen, waardoor een gevoel van saamhorigheid wordt bevorderd.psychologische veiligheidbinnen de groep – een sleutelfactor in het succes van goed presterende teams, volgens de Harvard Business Review.

Welke functies bieden online samenwerkingstools?

Softwareoplossingen voor samenwerking bieden een breed scala aan voordelen dankzij het enorme aantal aangeboden functies. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken om op te merken:

 • Bestanden delen -Gebruikers kunnen eenvoudig bestanden uploaden, opslaan en delen met teamleden, waardoor veilige en gemakkelijke toegang wordt gegarandeerd, plus flexibele machtigingen en versiebeheer.
 • Taak beheer -Met deze tools kunt u taken toewijzen, deadlines stellen en de projectvoortgang volgen, waarbij u documenten, gesprekken en taken georganiseerd houdt.
 • Project planning -Maak projecttijdlijnen, stel mijlpalen in en wijs middelen toe voor effectieve projectplanning en -uitvoering.
 • Communicatie middelen -Samenwerkingstools bieden ingebouwde chatfunctionaliteit, threads voor opmerkingen en meldingen om reclame te makenduidelijke en efficiënte communicatietussen teamleden.
 • Kalender en planning –Gedeelde agenda's stellen teams in staat om moeiteloos vergaderingen en deadlines te coördineren en ervoor te zorgen dat middelen gelijkmatig worden verdeeld op basis van ieders beschikbaarheid.
 • Integratiemogelijkheden –Veel samenwerkingstools kunnen worden geïntegreerd met populaire zakelijke toepassingen, zoals e-mailclients, projectbeheersoftware en cloudopslagoplossingen.
 • Rapportage en analyse –Met deze oplossingen kunt u aangepaste rapporten genereren voor inzicht in projectprestaties, waardoor teams trends kunnen identificeren en gegevensgestuurde beslissingen kunnen nemen.
 • Beschikbaarheid van mobiele apps -Gebruikers kunnen onderweg toegang krijgen tot bestanden, taken volgen en samenwerken op hun smartphones of tablets.
 • Beveiliging en machtigingen –U kunt eenvoudig gebruikersrechten en gegevensbeveiligingsmaatregelen instellen om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie wordt beschermd.

Recensies van de beste software voor teamsamenwerking

Laten we nu eens nader kijken naar de beste software voor teamsamenwerking op de markt.

1. Monday.com — Over het algemeen topsoftware voor projectsamenwerking

Monday.com is meer dan alleen software voor projectsamenwerking - het maakt eenvoudig realtime teamwerk mogelijk, waardoor het een hulpmiddel van onschatbare waarde is voor teams van elke omvang.Ons team beoordeelt maandag als debeste softwaretool voor projectbeheeralgemeen.

Het platform ondersteunt samenwerking met functies voor tteamcommunicatie, gecentraliseerde documentopslag en voortgangsregistratie. Om de communicatie te vergemakkelijken, kunnen teamleden elkaar taggen in opmerkingen en annotaties toevoegen aan projecten, bestanden en afbeeldingen, waardoor communicatie wordt ingebed in elke stap van het projectmanagementproces.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (5)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $ 8/gebruiker/maandGratis abonnement voor twee gebruikers + 14 dagen gratis proefversie van het Pro-abonnementWhiteboard en integraties met Slack, MS Teams en Google Drive

Er is ook een dynamiekoplossing voor whiteboard-samenwerkingom teams te helpen bij het brainstormen, bewerken en samen creëren van projecten, wat zeer effectief is.

Veel projecten zijn afhankelijk van het delen en gezamenlijk bewerken van documenten, dus het centraliseren van documentatie is een ander pluspunt bij het gebruik van Monday.com, dat gebruiksvriendelijke documentopslag omvat. Op basis van machtigingen kunnen teamleden gemakkelijk documenten openen en bewerken. Er kunnen ook documenten aan projecten worden gehecht om ze toegankelijk te maken voor alle relevante belanghebbenden.

Voortgangsregistratie is een ander sterk punt van het platform. Vanuit één gedeeld dashboard kan je hele team de voortgang van projecten zien. Gebruikers kunnen de projectstatus wijzigen afhankelijk van in welk stadium het werk zich bevindt en teams kunnen in één oogopslag zien of de gestelde deadlines realistisch zijn of bijgesteld moeten worden.

Een ding dat het platform mist, is een interne chatfunctie. Dit is een aanzienlijk nadeel als u nog geen berichtenplatform heeft. Monday.com kan echter wel worden geïntegreerd met Slack, MS Teams, Twilio en andere communicatie-apps.

prijzen

De gratis en basisplannen van Monday.com bieden onbeperkte documenten en andere kernfuncties, hoewel u geen automatiseringen of integraties krijgt onder het standaardplan. Dit omvat 250 automatiseringen en integraties per maand.

Op Pro-niveau loopt dit op tot 25.000 per maand.Met Enterprise krijgt u ondertussen toegang tot gepersonaliseerde onboarding, tijdregistratiefuncties, automatiseringen en integraties op ondernemingsniveau, en de meest robuuste versie van de rapportage en analyse van het platform.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (6)

Voordelen

 • Kanban-weergaveis beschikbaar met het gratis abonnement
 • SOC 2 Type II-conformiteit en tweefactorauthenticatie voor alle abonnementen
 • Onbeperkt aantal items voor alle betaalde opties
 • Deelbare formulieren

nadelen

 • Er zijn slechts twee gebruikers toegestaan ​​met het gratis abonnement
 • Integraties zijn alleen beschikbaar vanaf het standaardplan

Probeer Monday.com nu

2. Wrike - Aanpasbare tool voor teamsamenwerking

Wrike onderscheidt zich als een van de meest aanpasbare tools voor teamsamenwerking die beschikbaar zijn en voorziet in een breed scala van industrieën en projectvereisten. Of u nu werkzaam bent in marketing, IT of financiën, Wrike biedt aanpasbare workflows en functies die kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

Een van de opvallende kenmerken van Wrike is het geïntegreerde proefdruksysteem. Met deze functie kunnen editors die aan afbeeldingen, pdf's of video's werken, rechtstreeks in de app goedkeuringen krijgen, waardoor het beoordelings- en feedbackproces wordt gestroomlijnd. Teams kunnen gemakkelijkschakel tussen versies en beheer opmerkingen, waardoor proeflezen een fluitje van een cent wordt.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (7)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $ 9,80/gebruiker/maandGratis abonnement voor een onbeperkt aantal gebruikers + proefperiode van 14 dagenLive documenteditor, proofingsoftware en samenwerking met externe teams

Wrike's inbox-functie is een game-wisselaar als het gaat om het op de hoogte blijven van taken en projectactiviteiten. Deze intuïtieve functie houdt gebruikers op de hoogte door meldingen te sturen wanneer ze een taak toegewezen krijgen, genoemd worden in belangrijke discussies, of wanneer er updates of wijzigingen zijn met betrekking tot hun account.

De inbox fungeert als een centrale hub en consolideert alle relevante meldingen en updates, zodat werknemers nooit iets missen.

Een bijzonder handige functie is dat projectmedewerkers gratis kunnen worden toegevoegd, iets wat maar weinig projectmanagement-apps bieden. Houd er echter rekening mee dat er momenteel geen functie is voor het gelijktijdig bewerken van documenten.

prijzen

Terwijl Wrike een gratis versie biedt met essentiële samenwerkingsfuncties,de betaalde abonnementen zijn vereist voor toegang tot anderefuncties zoalsGantt-diagrammenen aangepaste workflows. Bovendien introduceert het Business-plan van Wrike de functie Branded Workspace, waarmee u uw bedrijfsidentiteit aan het platform kunt toevoegen.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (8)

Voordelen

 • Onbeperkt aantal gebruikers op de gratis versie
 • Bijna alle Work Intelligence-functies zijn beschikbaar in alle abonnementen
 • Automatiseringsacties worden per stoel gemeten, in het voordeel van grotere teams
 • Medewerkers kunnen gratis worden toegevoegd

nadelen

 • Kan taken niet opsplitsen
 • Geen interne chatfunctie – alleen projectopmerkingen en updatemeldingen

Probeer Schrijf nu

3. Smartsheet — Zeer aanpasbare enterprise-samenwerkingssoftware

Smartsheet tilt maatwerk naar een hoger niveau met de WorkApps-functie. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig op maat gemaakte applicaties maken om aan hun unieke zakelijke behoeften te voldoen. Of u nu vanaf nul bouwt of reeds bestaande sjablonen gebruikt, u kunt aangepaste oplossingen maken zonder kennis van coderen, waardoor het een zeer flexibele en aanpasbare samenwerkingstool voor ondernemingen wordt.

Met Smartsheet kunnen teamleden opmerkingen maken, wijzigingen bijhouden en tegelijkertijd aan hetzelfde document werken. Iedereen zit op dezelfde pagina, waardoor problemen met versiebeheer worden geminimaliseerd en efficiënte samenwerking wordt bevorderd.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (9)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $ 7/gebruiker/maandGratis abonnement voor één gebruiker en twee editors + gratis proefperiode van 30 dagenIn-app-gesprekken, WorkApps en proefdrukfuncties

Het is vermeldenswaard dat je met Smartsheet toestemmingsniveaus voor delen kunt instellen. Als je dus wilt dat alleen bepaalde teamleden toegang hebben tot een project en de bijbehorende documenten, kun je dit bereiken via de machtigingsinstellingen. Op dezelfde manier kunt u dicteren wat bepaalde gebruikers binnen projecten mogen doen, zodat sommigen mogelijk kunnen bewerken terwijl anderen alleen kunnen bekijken.

Het platform biedt ook krachtige geautomatiseerde workflows die het proces stroomlijnen en vereenvoudigenbeheer van bedrijfsprocessen. Met deze geautomatiseerde workflowmogelijkheden kunnen gebruikers specifieke triggers, acties en voorwaarden definiëren om repetitieve taken, meldingen en goedkeuringen te automatiseren - en ze stellen uw team in staat zich te concentreren op hun werk in plaats van simpelweg op het uitvoeren van taken.

Er is opgemerkt dat nieuwe gebruikers het platform soms moeilijk vinden om zich aan aan te passen. De leercurve is relatief steil, vooral voor het gebruik van complexere functies. De meeste algemene samenwerkingsfuncties zijn echter zeer intuïtief.

prijzen

Afgezien van het aantal editors, is een belangrijk verschil tussen de tariefplannen de hoeveelheid opslagruimte voor bijlagen, met 500 MB in het gratis abonnement en 20 GB in het Pro-abonnement. Ondertussen worden 100 automatiseringen geleverd bij het gratis abonnement, terwijl het Business-abonnement onbeperkte automatiseringen krijgt.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (10)

Voordelen

 • Beeld- en video-proofing zijn beschikbaar
 • Gratis abonnement bevat integraties
 • Ondersteuningscommunity beschikbaar voor probleemoplossing en advies
 • 100 automatiseringstriggersinbegrepen in het gratis abonnement

nadelen

 • Smartsheet University is alleen beschikbaar met de Enterprise-optie
 • Plannen op een lager niveau missen de meeste beveiligingsfuncties

Probeer Smartsheet nu

4. ClickUp — Ideale gratis software voor projectsamenwerking

ClickUp biedt een indrukwekkend scala aan functies die zelfs met de gratis versie beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen profiteren van native integraties, waardoor ze hun favoriete tools naadloos kunnen verbinden.

De opname van een ingebouwde tijdregistratiefunctie zorgt voor nauwkeurige projectregistratie en efficiënt tijdbeheer. Teams kunnen vervolgens interne tijdregistratiegegevens gebruiken om winstdoelen, KPI's, mijlpalen en andere ontwikkelingsdoelen bij te houden.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (11)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $ 5/gebruiker/maandGratis abonnement voor een onbeperkt aantal gebruikers + gratis demoAnnotatie van afbeeldingen en PDF's, video-opnamefunctie voor snelle zelfstudies en onbeperkte bijdragers

Met een breed scala aan weergavetypen - Gantt, Kanban, List en meer - kunnen gebruikers hun workflow eenvoudig aanpassen en hun favoriete lay-out gebruiken.

De gratis versie staat ook onbeperkte taken toe en ondersteunt een onbeperkt aantal gebruikers. Voor elke taak kunt u een ruimte maken waarin al uw taken worden weergegeven, samen met de details en documenten die voor elke taak vereist zijn.

Zelfs de meest betaalbare abonnementen bieden aanzienlijke voordelen.Van bestandsopslag en integratieacties tot aanpasbare dashboards en aangepaste velden, de meeste functies van het Unlimited-plan zijn precies dat: ze verbeteren de samenwerking en stellen gebruikers in staat workflows te stroomlijnen.

prijzen

De betaalde abonnementen van ClickUp hebben het extra voordeel van AI-compatibiliteit, wat nog meer productiviteit en efficiëntie mogelijk maakt. ClickUp AI is ontworpen om teams van elke omvang te helpen door repetitieve taken te automatiseren, inzichtelijke aanbevelingen te doen en workflows te optimaliseren.

Voor kleine bedrijven tot grote ondernemingen helpt het gebruik van ClickUp AI de activiteiten te stroomlijnen, tijd te besparen en de algehele samenwerking te verbeteren.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (12)

Voordelen

 • Onbeperkte taken voor alle abonnementen
 • Chatfuncties beschikbaar
 • Bedieningselementen voor gastzichtbaarheid
 • Live chat-ondersteuning

nadelen

 • Geen gratis proefperiode
 • Lage opslagruimte beschikbaar met het gratis abonnement

Probeer ClickUp nu

5. Resource Guru — Meest betaalbare samenwerkingsoplossingen

Resource Guru onderscheidt zich als de meest betaalbare samenwerkingsoplossing, omdat het een ongelooflijke reeks functies biedt voor een onverslaanbare prijs. Met Resource Guru krijgt u onbeperkte projecten, onbeperkte klanten, projectweergaven, gepersonaliseerde dashboards, aangepaste velden en filters.

Sterker nog, met de geavanceerde clash management-functie van dit platform kunnen managers gemakkelijk aan schema's werken. Met deze functie kunnen ze taken toewijzen aan leden met de meeste beschikbare tijd, wat hen helptoplossen van planningsconflicten tussen teams envermijd overboeking van leden.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (13)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $ 4,16/gebruiker/maandGratis proefperiode van 30 dagen, maar geen gratis abonnementOnbeperkte klanten en projecten voor alle abonnementen, flexibele gebruikersmachtigingen en gegevensimport

Met het masterplan van Resource Guru profiteert u van gegevensimport, waardoor samenwerkingsprocessen worden gestroomlijnd door uw belangrijke informatie op één gedeelde locatie te bewaren. Met deze functie kunt u gegevens van andere platforms en applicaties importeren, waardoor handmatige gegevensinvoer overbodig wordt en een soepele overdracht van kennis naar uw hele team wordt gegarandeerd.

Ondertussen gaat Resource Guru verder dan het beheren van individuele schema's door een reserveringssysteem voor vergaderruimten op te nemen om de mogelijkheid van dubbele boekingen te elimineren. Gebruikers kunnen hun kostbare tijd besteden aan belangrijkere taken zonder het gedoe van tegenstrijdige reserveringen voor vergaderruimtes.

prijzen

Er is niet veel verschil tussen de Grasshopper- en Blackbelt-plannen, aangezien de laatste alleen rapportagemogelijkheden toevoegt. Single-sign-on wordt echter alleen aangeboden bij het masterplan.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (14)

Voordelen

 • Betaalbaar, zelfs met het duurste abonnement
 • Specifieke features voor verlofbeheer
 • Planning van werkbelastingbronnen om inactieve tijd te minimaliseren
 • Capaciteits planning

nadelen

 • Telefonische ondersteuning is alleen beschikbaar bij het masterplan
 • Geen gratis abonnement

Probeer Resource Guru nu

6. Teamwork — Klantgerichte teamsamenwerkingssoftware

Teamwork is een klantgericht softwareproduct voor teamsamenwerking dat een groot aantal functies biedt waar zowel uw team als uw klanten van profiteren.Naast het feit dat teams klanten kunnen uitnodigen om gratis deel te nemen aan projecten op het platform, stelt de functie voor taakbeheer van Teamwork leden in staat om opmerkingen te maken en klanten en andere belanghebbenden te taggen voor eventuele zorgen.

Een van de handigste samenwerkingsfuncties van Teamwork is het werktoewijzingsrapport.Dit geeft u inzicht in de capaciteit van uw team en hun huidige werklast. Hiermee kan jebeslissen of u taken opnieuw moet toewijzen aan andere leden van uw team.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (15)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $ 5,99/gebruiker/maandGratis abonnement voor vijf gebruikers + gratis proefperiode van 30 dagenGezamenlijk documentbeheer, teamchats en klanten kunnen de voortgang van taken bekijken

Teamwork biedt ook een chatfunctie, dus in plaats van te schakelen tussen Teamwork en een extern berichtenplatform, kun je al je communicatie binnen de app regelen en iedereen op dezelfde pagina houden.

prijzen

Gantt-diagrammen en onbeperkte takenlijstsjablonen zijn beschikbaar met het Free Forever-abonnement, maar u moet kiezen voor het Starter-abonnement om 1.000 automatiseringsacties per maand te krijgen.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (16)

Voordelen

 • Geïntegreerde teamchats
 • Portfoliogezondheid en projectstatusrapporten
 • Het starten van een betaald abonnement is betaalbaar
 • Lange, gratis proefperiode van 30 dagen

nadelen

 • Slechts vijf gebruikers voor de gratis optie

Probeer Teamwork nu

7. Bonsai — Geweldige software voor samenwerkingsprojectbeheer voor kleinere teams

Bonsai is geschikt voorde samenwerkingsbehoeften vanfreelancers en bureaus door een robuuste set vanCRM-functies, factureringsmogelijkheden en een onbeperkt aantal klanten.

Of u nu een freelancer bent die met andere onderaannemers moet werken of een eigenaar van een bedrijf, u kunt klantprofielen op het platform maken en tags, tarieven en notities toevoegen die specifiek zijn voor elke klant. Dit maakt het handig om meerdere opdrachtgevers en onderaannemers op één plek te beheren.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (17)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $ 17/maand voor vijf medewerkersGratis proefperiode van 7 dagen, maar geen gratis abonnementOnbeperkt aantal medewerkers met het best betaalde abonnement, beheer van onderaannemers, formulieren en vragenlijsten

Meer specifiek heeft Bonsai een functie "Medewerkers" waarmee u andere bedrijven en klanten rechtstreeks bij uw taken kunt betrekken. Gebruikers kunnen bewust zijn met hun samenwerkingstaken en collega's naar hun Bonsai-werkruimte brengen.

Werknemers krijgen toegang tot alle belangrijke details die nodig zijn om samen met anderen aan taken te werken, en beide partijen kunnen de tijdregistratie- en chatfuncties gebruiken om het proces nog gemakkelijker te maken.

Deze softwaretool biedt ook een reeks functies om de facturering te stroomlijnen, waaronder automatisch aanmaken, verzenden en herinneringen. Gebruikers kunnen veilig verschillende betaalmethoden accepteren en terugkerende betalingen instellen. Met de mogelijkheid om binnen enkele seconden facturen te maken en pakketten op maat samen te stellen, kunnen freelancers en bedrijven die Bonsai gebruiken het betalingsproces voor hun klanten vereenvoudigen.

prijzen

Het duurste betaalde abonnement biedt een onbeperkt aantal medewerkers, terwijl Starter er maximaal vijf toestaat. Het Starter-abonnement bevat echter wel facturerings- en betalingsfuncties waar freelancers en kleine teams van kunnen profiteren.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (18)

Voordelen

 • Talloze sjablonen voor voorstellen, contracten en meer
 • Vriendelijk voor virtuele assistenten
 • Hulpmiddelen voor financieel beheer beschikbaar
 • 5-sterrenbeoordeling op G2 en Google Play

nadelen

 • Businessplan vereist om teamstoelen toe te voegen
 • Belastingfunctie is een add-on

Probeer Bonsai nu

8. ProWorkflow — Systeem met eersteklas beveiligingsfuncties voor online samenwerking

ProWorkflow neemt beveiliging serieus en positioneert zichzelf als een van de veiligste tools voor online samenwerking. Met sterke beveiligingsmaatregelen, waaronder SSL-codering, regelmatige back-ups en beperkte gegevenstoegang, zorgt ProWorkflow voor de bescherming van gevoelige informatie.

Ondertussen heeft het plug-ins voor facturen en offertes, tools voor taakbeheer en urenregistratie, wat betekent dat ProWorkflow niet alleen een veilige tool is voor online samenwerking, maar ook een zeer functionele.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (19)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $ 18/gebruiker/maandGratis proefperiode van 14 dagen, maar geen gratis abonnementOnbeperkte projecten, klanttoegang en contactbeheer

De samenwerkingsfuncties van ProWorkflow zijn sterk gericht op samenwerking met de klant. Maak gebruik van de Client Access-functie om hen kijkrechten te verlenen - klanten kunnen op de hoogte blijven van uw voortgang en een actieve rol spelen bij het vormgeven van het eindproduct, of dit nu is door opmerkingen te maken, de taakoverzichten rechtstreeks te bewerken of de chat te gebruiken functie.

Bovenop de bovengenoemde maatregelen heeft het bedrijf beleid opgesteld voor zijn personeel, CCTV's en keycardsystemen die in zijn kantoor zijn geïnstalleerd, en creditcardprocessen die zijn onderworpen aan PCI-DSS-compliance. Hierdoor kunnen teams samenwerken met minder zorgen over privacy en beveiliging.

prijzen

De meeste krachtige functies van ProWorkflow zijn al beschikbaar met het Professional-abonnement, terwijl het Advanced-abonnement ook klant- en interne projectverzoeken, aangepaste velden en aangepaste formulieren biedt.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (20)

Voordelen

 • Aangepaste rapporten
 • Team-, opdrachtnemer- en klantchats
 • Offerte- en facturatiefuncties
 • Beheer eenvoudig bestanden met Google Workspace-, Sharepoint- en OneDrive-integraties

nadelen

 • Geen gratis optie
 • Beperkte integratiemogelijkheden

Probeer ProWorkflow nu

9. Bitrix24 — De beste premium software voor teamsamenwerking

We hebben Bitrix24 geïdentificeerd als de beste premium beschikbare software voor teamsamenwerking, met een uitgebreide set tools voor samenwerkingvergelijkbaar met die van een ERP-tool (enterprise resource planning). Deze omvatten een sociaal intranetportaal, gedeelde agenda's, CRM's, een websitebouwer,extern samenwerkingsmanagement, Entijdregistratie.

Samenwerken op Bitrix24 is nog handiger met functies voor videoconferenties, chatten, nieuwsfeeds en enquêtes. Je kunt kiezen uit meer dan 30 sociale en samenwerkingstools die door het platform worden aangeboden en de tools negeren die je niet nodig hebt.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (21)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $ 49/maand voor vijf gebruikersGratis abonnement voor een onbeperkt aantal gebruikers + gratis proefperiode van 30 dagenBewerken van en samenwerken aan documenten binnen taken, chats, oproepen en feed, webmailfuncties en meerdere kennisbanken

Naast videogesprekken in HD-kwaliteit en een ingebouwde telefonie, kan het platform van Bitrix24 een menselijk element toevoegen aan uw interacties met gamificatie-elementen, erkenning van medewerkers en zelfs een functie voor stressmanagement.

Gebruikers kunnen ook kiezen voor de Activity Stream-tool om een ​​consistente stroom updates van uw team binnen te laten stromen over waar ze aan werken. Met de flexibele functie Gedeelde agenda's kun je de werklast en deadlines van het hele team in kaart brengen, en specifieke agenda's voor subteams maken.

prijzen

Hoewel de startprijs van Bitrix24 $ 49 per maand is, is dit inclusief toegang voor vijf gebruikers, wat betekent dat het $ 9,80 per gebruiker per maand is. Deze prijs is inclusief functies voor samenwerking, taken, e-handtekeningen, CRM, opslag, het bouwen van websites, e-commerce en implementatie van contactcenters.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (22)

Voordelen

 • Royale 5 GB opslagruimte met het gratis abonnement
 • Slechts $ 1,99 per gebruiker per maand voor het Professional-abonnement
 • Geweldig online winkelbeheer
 • Geïntegreerd postsysteem in de app

nadelen

 • Geen betaalde abonnementen geprijsd op individuele basis
 • Gebruikers kunnen niet tegelijkertijd documenten bewerken met het basisplan

10. Work Otter — Beste voor IT-projecten

Work Otter is bijzonder geschikt voor IT-projecten met zijn HTML5 Gantt-bewerkings- en projectplanningsmogelijkheden, die aanzienlijke voordelen bieden voor IT-projectmanagers en -teams.

Deze omvatten een gebruiksvriendelijke interface en slepen-en-neerzetten-functionaliteit die het gemakkelijk maakt om projecttijdlijnen te maken, coderingsmiddelen toe te wijzen en afhankelijkheden in te stellen, taken te definiëren die nodig zijn voordatprocessen kunnen worden afgerond.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (23)

BeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
Vanaf $10/maandGratis proefversie maar geen gratis abonnement beschikbaarE-mailupdates, chat en ingebouwde projectlogboeken

Samenwerken wordt ook vereenvoudigd met Work Otter'snaadloosintegratie met Jira Sync, een functie die teamtaken verbetert door in te schakelenrealtime samenwerkingEnefficiënt taakbeheertussen zakelijke en technische teams.

Met deze integratie kunnen gebruikers taken, problemen en statussen aanpassen, documenteren en configureren met 24/7 ondersteuning. Dit laten we doenIT-projectmanagers en -teams stroomlijnen hun gezamenlijke inspanningen.

Work Otter is een cloudgebaseerd platform en maakt documenten en essentiële informatie direct beschikbaar voor degenen die deze nodig hebben voor hun taken. E-mailupdates en -meldingen houden deadlines onder controle, terwijl de interne messaging- en tagging-functionaliteit een extra laag van realtime samenwerking toevoegt.

prijzen

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar met toegang tot een groeiend aantal functies. Grotere teams kunnen kiezen voor een Team- of Managerlicentie, die chat-, dashboard- en rapportagefuncties beschikbaar hebben.

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (24)

Voordelen

 • Alle abonnementen worden geleverd met Jira Sync
 • Face-to-face en online trainingen mogelijk
 • Biedt gegevensmigratie en installatieservices
 • Geweldig voor de gezondheidszorg, productie en banksector

nadelen

 • Plannen zijn ingesteld voor meerdere gebruikers
 • Portfoliobeheer is alleen beschikbaar met de Manager-licentie

Vergelijk de beste tools voor teamsamenwerking op de markt

Hier is een handige vergelijking van de beste samenwerkingsplatforms voor teams op de markt, met een snel overzicht van de belangrijkste functies van elke tool, prijzen per maand (jaarlijks betaald) en andere relevante details:

Beste online samenwerkingssoftware voor teamsBeginprijsGratis versieSamenwerkingsfuncties
maandag. comVanaf $ 8/gebruiker/maandGratis abonnement voor twee gebruikers + 14 dagen gratis proefversie van het Pro-abonnementWhiteboard en integraties met Slack, MS Teams en Google Drive
SchrijfVanaf $ 9,80/gebruiker/maandGratis abonnement voor een onbeperkt aantal gebruikers + proefperiode van 14 dagenLive documenteditor, proofingsoftware en samenwerking met externe teams
SmartsheetVanaf $ 7/gebruiker/maandGratis abonnement voor één gebruiker en twee editors + gratis proefperiode van 30 dagenIn-app-gesprekken, WorkApps en proefdrukfuncties
Klik opVanaf $ 5/gebruiker/maandGratis abonnement voor een onbeperkt aantal gebruikers + gratis demoAnnotatie van afbeeldingen en PDF's, video-opnamefunctie voor snelle zelfstudies en onbeperkte bijdragers
Resource-goeroeVanaf $ 4,16/gebruiker/maandGratis proefperiode van 30 dagen, maar geen gratis abonnementOnbeperkte klanten en projecten voor alle abonnementen, flexibele gebruikersmachtigingen en gegevensimport
TeamwerkVanaf $ 5,99/gebruiker/maandGratis abonnement voor vijf gebruikers + gratis proefperiode van 30 dagenGezamenlijk documentbeheer, teamchats en klanten kunnen de voortgang van taken bekijken
BonsaiVanaf $ 17/maand voor vijf medewerkersGratis proefperiode van 7 dagen, maar geen gratis abonnementOnbeperkt aantal medewerkers met het best betaalde abonnement, beheer van onderaannemers, formulieren en vragenlijsten
ProWorkflowVanaf $ 18/gebruiker/maandGratis proefperiode van 14 dagen, maar geen gratis abonnementOnbeperkte projecten, klanttoegang en contactbeheer
Bitrix24Vanaf $ 49/maand voor vijf gebruikersGratis abonnement voor een onbeperkt aantal gebruikers + 30 dagen gratis proefversieBewerken van en samenwerken aan documenten binnen taken, chats, oproepen en feed, webmailfuncties en meerdere kennisbanken
Werk OtterVanaf $10/maandGratis proefversie maar geen gratis abonnement beschikbaarE-mailupdates, chat en ingebouwde projectlogboeken

Wat zijn de beste gratis online samenwerkingstools?

Gratis online samenwerkingstools kunnen een rol spelen bij het in staat stellen van individuen en kleine teams om effectief samen te werken zonder financiële beperkingen. Ze bieden bedrijven een waardevolle kans om de voordelen van samenwerkingssoftware te ervaren en de geschiktheid ervan langer te bepalen voordat ze zich committeren aan een betaalde versie.

Om u te helpen de opties te verkennen, volgt hier een overzicht van de beste online samenwerkingstools die gratis beschikbaar zijn:

HulpmiddelGebruikers van een gratis abonnementUnieke gratis functiesGratis samenwerkingstoolsKosten om te upgraden
SchrijfOnbeperktDoor AI aanbevolen taken, e-mailintegraties, Kanban-dashboardVoeg gratis bijdragers toe, tekstherkenning voor mobiel en taak-subtaakbeheer$ 9,80
Klik opOnbeperktTweefactorauthenticatie, slimme meldingen, meerdere toegewezen personen, aangepaste statussenChatfunctie, taken in meerdere lijsten en urenregistratie$ 5
maandag. com2Elke dag live webinars, tweefactorauthenticatie, meer dan 200 sjablonenOnbeperkt aantal documenten, gezamenlijk whiteboard voor brainstormen, maken en bewerken en werken aan gedeelde documenten binnen het Monday-platform$ 8
Smartsheet1Smartsheet-community, meer dan 100 gratis integraties, de meeste bladformules beschikbaar voor gebruikGebruikers kunnen binnen het platform chatten en waarschuwingen kunnen worden verzonden naar Slack of MS Teams, Google Workspace-integraties$ 7
Bitrix24OnbeperktHandmatige urenregistratie, 100 CRM-formulieren, websitebouwerKanalen, privé- en openbare chats, videoconferenties en kennisbank van het bedrijf$ 49

Een onbeperkt aantal gebruikers en documenten hebben binnen een gratis abonnementis zeker een pluspunt. Ditbiedt flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor teams van elke omvang naadloos kunnen samenwerken zonderextra kosten maken.

Hoewel gratis abonnementen van grote waarde zijn, ontgrendelt het abonneren op betaalde abonnementen een enorm scala aan extra functies, die de samenwerkingservaring aanzienlijk verbeteren. Betaalde abonnementen bieden vaak geavanceerde beveiligingsmaatregelen, meer opslagcapaciteit en prioritaire klantenondersteuning.

Voor meer informatie kunt u ook onze gids voor debeste gratis softwaretools voor projectbeheer.

Hoe u de beste online samenwerkingssoftware voor uw team kiest

Bij het kiezen tussenSamenwerkingsinstrumenten, waar het om gaat is het vinden van de juiste oplossing voor de specifieke behoeften van uw team, rekening houdend met factoren als functionaliteit, gebruiksgemak, prijsstelling en schaalbaarheid, integraties en meer.

Prijzen en schaalbaarheid

De prijsstructuur van samenwerkingssoftwaretools heeft een directe invloed op de toegankelijkheid en betaalbaarheid voor teams van verschillende groottes en budgetten. Een softwareproduct dat flexibele prijsopties biedt, zoals abonnementen per gebruiker of gelaagde abonnementen, stelt teams in staat hun samenwerkingsinspanningen naar behoefte op te schalen zonder buitensporige kosten te maken.

Ondertussen is het van vitaal belang dat een projectbeheertool schaalbaarheid in beide richtingen biedt, zodat het gemakkelijk is om resources en functies aan te passen naarmate projecten evolueren, wat zorgt voor optimale efficiëntie en aanpassingsvermogen.

Makkelijk te gebruiken

Om samenwerking te laten slagen, moet u een samenwerkingstool kiezen die gemakkelijk te gebruiken is of die de behoefte aan training bij het plannen mogelijk maakt.Intuïtieve interfaces, apparaatcompatibiliteit en eenvoudige navigatie zorgen voor een naadloze acceptatie, gestroomlijnde communicatie en verhoogde productiviteit, wat uiteindelijk leidt tot betere samenwerkingsresultaten.

Probeer platforms of apps voor samenwerking te zoeken die training, webinars of enige vorm van begeleide ondersteuning bieden om gebruikers te helpen het potentieel van de software volledig te benutten, omdat dit zorgt voor effectief gebruik en teams in staat stelt om de volledige samenwerkingsmogelijkheden van het platform te benutten.

U moet ook overwegen of samenwerkingshulpmiddelen voor u het belangrijkst zijn of dat u specifiek debeste softwareoplossing voor Gantt-diagrammen.

Opslagcapaciteit

Het gaat niet alleen om extra functies zoals takenlijsten en tools voor videoconferenties, maar ook om real-time samenwerking via het op afstand delen van teambestanden, waarvoor voldoende opslagcapaciteit vereist is.

Voldoende opslagcapaciteit in samenwerkingssoftware stelt teams op afstand in staat om bestanden naadloos in realtime te delen en te openen. Dit bevordert efficiënte samenwerking en zorgt ervoor dat alle teamleden direct toegang hebben tot de documenten, bronnen en informatie die ze nodig hebben om effectief bij te dragen aan samenwerkingsprojecten.

Integraties

Tools voor online samenwerking kunnen tot het uiterste gaan om verschillende integraties met andere platforms en tools te bieden. Dit geldt voor bedrijven met legacy-systemen en teams die voor hun werkprocessen afhankelijk zijn van specifieke softwaretoepassingen.

Door te kiezen voor samenwerkingssoftware met uitgebreide integratiemogelijkheden, kunnen teams zorgen voor een soepele communicatie en gegevensstroom tussen hun bestaande tools, waardoor de productiviteit wordt gemaximaliseerd en eventuele verstoringen of compatibiliteitsproblemen worden geëlimineerd.

Veiligheid en privacy

Een van de grootste bedreigingen voor samenwerking is cybercriminaliteit, met de gemiddelde kosten van een datalekter waarde van $ 4,35 miljoen. Het implementeren van robuuste beveiligingsmaatregelen binnen samenwerkingssoftware is cruciaal bij het beschermen van gevoelige gegevens en het beperken van de risico's die aan de cloud zijn verbonden.

Door prioriteit te geven aan samenwerkingstools met functies zoals gegevensversleuteling, toegangscontrole en regelmatige beveiligingsupdates, kunnen teams een veilige omgeving hebben om samen te werken. Dit versterkt de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van hun gedeelde informatie.

Klantenservice

Betrouwbare en responsieve klantenondersteuning zorgt ervoor dat teams de nodige hulp en begeleiding krijgen wanneer ze problemen tegenkomen of opheldering nodig hebben.

Hierdoor worden niet alleen technische uitdagingen snel en efficiënt opgelost, maar wordt ook een positieve gebruikerservaring bevorderd en wordt de algemene tevredenheid met de samenwerkingssoftware vergroot. Het is cruciaal voor het succes van samenwerkingsinspanningen.

Conclusie – Wat is de beste online samenwerkingstool om te gebruiken in 2023?

Collaboratieve tools zijn onmisbaar geworden voor moderne teams, dus het is essentieel om de beste samenwerkingssoftware te kiezen voor de behoeften van uw team. Doe je best om je vereisten af ​​te wegen op het gebied van schaalbaarheid, toegankelijkheid, opslagcapaciteit, integraties, beveiliging en klantenondersteuning.

Door deze factoren te evalueren, weet u zeker dat u een samenwerkingsplatform kiest dat uw team in staat stelt naadloos samen te werken, de productiviteit te verhogen en succesvolle projectresultaten te behalen. Met de juiste online samenwerkingssoftware kan uw team het volledige potentieel van samenwerking benutten en indrukwekkende resultaten behalen.

Als je het nog steeds niet zeker weet, probeer dan de gratis versie van Monday.com te verkennen om uit de eerste hand te ervaren hoe de functies en mogelijkheden de samenwerkings- en projectbeheerprocessen van je team kunnen verbeteren.

Probeer Monday.com nu

Veelgestelde vragen over teamsamenwerkingssoftware

Hoe werkt software voor teamsamenwerking?

Wat is de meest gebruikte tool voor samenwerking op de werkplek?

Wat is de beste gratis online samenwerkingstool voor teams?

Hoeveel kost een tool voor projectsamenwerking?

Welke soorten samenwerkingssoftware zijn er?

Geschreven door Noah Edis | Editor

De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (25)

Noah Edis is een specialist in technische inhoud en systeemingenieur met een schat aan ervaring in moderne software. Als hij niet aan het werk is, kun je hem competitief trefbal zien spelen of programmeren.

Lees Noach Edisbio

  Volgen:
 • De beste online samenwerkingssoftware voor teams: top 10 vergeleken voor 2023 (26)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 08/09/2023

Views: 6375

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.