Binnen Spotify's megafoonacquisitie | Spotify-advertenties (2023)

Spotify heeft vandaag de overname aangekondigd van Megaphone, een van 's werelds toonaangevende podcast-reclame- en publicatieplatforms. Megaphone biedt een best-in-class tweezijdige marktplaats met toonaangevende tools om uitgevers van podcasts te helpen hun podcasts te publiceren, er geld mee te verdienen en ze te laten groeien, en om adverteerders te helpen op grote schaal contact te maken met podcast-doelgroepen. Met deze overname helpen we podcast-uitgevers om meer uit hun werk te halen, terwijl we adverteerders ook helpen contact te maken met betrokken podcast-doelgroepen.

We spraken met Megaphone CEO, Brendan Monaghan en Jay Richman, Spotify's VP of Global Ad Business and Platform om meer te weten te komen over Megaphone - en over wat deze overname betekent voor de toekomst van podcasts.

Wat was de eerste podcast die je er echt van overtuigde dat dit vertelmedium bijzonder was?

BRENDAN:We lanceerden Megaphone vanuit Slate Magazine en ik was altijd onder de indruk van de toewijding van het publiek. Ik heb uit de eerste hand gezien hoe shows zoals het Political Gabfest zo'n gepassioneerde luisteraars trokken. Van de verwachting dat de aflevering van elke week op een exacte dag en tijd uitkomt, tot hun bereidheid om te betalen om een ​​liveshow bij te wonen (slechts drie mensen die rond een tafel zitten en over politiek praten). Ik zag hoe belangrijk dit medium was en hoe mensen shows echt onderdeel van hun leven maakten. Het heeft echt bijgedragen aan de lancering van Megaphone.

JAY:Voor mij begon het in 2006. Ik hield echt van een nerdy show genaamd IT Conversations, die gepubliceerd werd op brancheconferenties en dieper inging op verschillende technische onderwerpen. Ik luisterde vroeger ook naar This American Life. Maar het duurde tot 2014 voordat Serial en Startup echt de kracht van audio voor mij vastlegden. Ik zou ze 's nachts aandoen om in slaap te vallen - wat verschrikkelijk bleek te zijn voor mijn slaap - maar vanaf dat moment was ik verslaafd, werd ik een binge-luisteraar en heb ik het luisteren naar podcasts opgenomen in mijn dagelijkse gewoonten.

Brendan, jij was mede-oprichter van Megaphone in 2015. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat podcasts toen een behoorlijk nichemedium waren. Nu luisteren meer dan 100 miljoen Amerikanen (A12+) elke maand naar podcasts. Hoe heb je dingen zien veranderen door de jaren heen?

BRENDAN:Er is zoveel veranderd in slechts 5 jaar tijd. Maar er zijn een paar dingen die echt opvallen. De eerste is technologie: met de volwassenheid van de mobiele markt hebben we direct toegang tot inhoud waar en wanneer we maar willen. U hoeft geen apparaat aan te sluiten en te downloaden. Het is daar om op ons gemak te luisteren. De tweede is een volwassen bedrijfsmodel: met een groeiende interesse van adverteerders, vooral aan de merkkant, genereren podcasts inkomsten op een schaal die ze nog nooit hebben meegemaakt, wat geld teruggeeft aan makers. En de derde is de ontwikkeling van inhoud: naarmate er meer dollars naar de ruimte stromen, zien we aanzienlijke investeringen in shows die veel verder gaan dan de normale podcast in 'chat'-stijl. We zien diepgaande verhalen, onderzoeksrapportages en zelfs shows die zijn geproduceerd met als enig doel IP voor televisie en film te ontwikkelen.

Podcasts zullen volgend jaar de markt van $ 1 miljard aan advertentie-uitgaven bereiken, maar vertegenwoordigen slechts 0,4% van de totale media-advertentie-uitgaven. Waarom denk je dat podcasts zo onderinvesteerd zijn gebleven?

JAY:Ik denk dat er een paar redenen zijn. De eerste is de perceptie van podcasts als een nichemedium. Dit is de afgelopen jaren enorm veranderd - en zelfs meer recentelijk omdat het gebruik van podcasts blijft toenemen. De grote reden is echter de volwassenheid van de advertentietechnologie. Investeringen in podcast-advertenties zijn beperkt door langdurige beperkingen met betrekking tot analoge rapportage en metingen. Maar in januari 2020 zijn we gelanceerdStreaming advertentie-invoeging(SAI), een nieuwpodcast-advertentiestechnologie die de intimiteit en kwaliteit van traditionele podcast-advertenties levert met de precisie en transparantie van moderne digitale marketing. SAI is begonnen met het doorbreken van de barrières die digitale adverteerders aan de zijlijn van podcasts hebben gehouden. Onze podcast-inventaris is bijna uitverkocht vanwege SAI-impact. We zijn van plan om SAI op te schalen met Megaphone om transparantie en bereik op een hoger niveau te brengen in de branche. Het zijn opwindende tijden en deze deal bevestigt onze inzet voor podcast-advertentie-innovatie nog meer.

Waarom zijn podcasts zo'n opwindende kans voor videomakers, en wat dacht je van adverteerders?

BRENDAN:Ik denk dat podcasting in wezen een echt intiem medium is. Er is een sterke band tussen een presentator of verhaal dat wordt verteld en de luisteraar. Luisteraars koesteren die verbinding echt. En het stelt makers in staat om een ​​zeer betrokken publiek te vinden en in contact te komen met allerlei niche-onderwerpen.

Adverteerders hebben ingezien hoe waardevol het is om deel uit te maken van die ervaring. Ze zijn echter ook gaan begrijpen dat podcasts heilige grond zijn voor luisteraars. Het resultaat is dat u boeiende creatieve en boeiende ervaringen ziet die zijn afgestemd op de show of de presentator, zodat de luisterervaring niet wordt verstoord. Het is zo'n uniek medium en herinnert ons er bij Megaphone regelmatig aan dat een podcast rekening moet houden met alle drie de spelers in de relatie: de show, de luisteraar en de adverteerder.

JAY:Ik kon het niet meer eens zijn met Brendan. Audio is echt het theater van de geest - we zijn nog maar net begonnen met het verkennen van wat er creatief mogelijk is in dit intieme en schermloze medium.

De connectie tussen luisteraars en hosts die Brendan noemde, is zo waardevol. Daar is vertrouwen, en dat vertrouwen strekt zich uit tot merken: studies zeggen dat luisteraars podcast-advertenties meer vertrouwen dan andere vormen van media. Bovendien zijn luisteraars van podcasts een zeer gewild publiek: zij zijn de onbereikbaren: jonge mensen, snoersnijders.

Welke voordelen biedt de overname van Megaphone voor Spotify-makers en adverteerders?

BRENDAN:Megaphone biedt uitgevers een reeks tools en technologie om hun shows te verspreiden, te gelde te maken en te meten, waar podcasts ook worden beluisterd. Tegelijkertijd hebben we een marktplaats gecreëerd om onverkochte advertentievoorraad van onze publicatiepartners te verzamelen en die voorraad te verkopen aan premium adverteerders op basis van gewenste doelgroepsegmenten (demografie, psychografie en zelfs geografie).

Door de overname kunnen we uitgevers en adverteerders producten en diensten uitgebreider en sneller aanbieden dan in het verleden. We zullen onze partners nieuwe producten kunnen aanbieden, zoals de SAI-technologie van Spotify om uitgevers nog meer inkomsten te laten genereren en een andere manier voor adverteerders om hun gewenste publiek te bereiken.

JAY:Voor onze uitgevers is dit heel spannend omdat het betekent dat we u kunnen helpen meer uit uw werk te halen. U kunt zich aanmelden en inkomsten genereren met uw inhoud, waardoor uw loyale fans worden gekoppeld aan een nog grotere vraag van adverteerders. En zoals Brendan al zei, we zijn erg verheugd dat we onze SAI-advertentietechnologie beschikbaar kunnen maken voor podcast-uitgevers op Megaphone. Dat betekent dat u als podcast-uitgever binnenkort waardevollere podcast-doelgroepen aan adverteerders kunt bieden door hen de mogelijkheid te bieden om te kopen op basis van een bevestigde advertentievertoning.

En voor onze adverteerders kunnen we nu podcast-doelgroepen op nog grotere schaal aanbieden. Digitale adverteerders kunnen hun impact maximaliseren met premium titelgebaseerde sponsoring op Spotify's originele en exclusieve podcasts (The Ringer, Gimlet, Parcast en Spotify Studios) samen met toppodcasts zoals The Joe Rogan Experience en The Michelle Obama Podcast, terwijl ze het bereik vergroten met op doelgroepen gebaseerde koopt gekocht in ons netwerk van luisteraars.

Jay, er zijn zoveel jonge opkomende podcast-bedrijven, hoe zit het met Megaphone die je opviel?

JAY:Het is geen verrassing dat we de laatste tijd veel in podcasts hebben geïnvesteerd. De afgelopen jaren hebben we ons gericht op het versterken van onze capaciteiten voor videomakers door acquisities zoals Anchor, en voor luisteraars door investeringen in studio's zoals The Ringer, Gimlet en Parcast, en exclusieve content zoalsDe Michelle Obama-podcastEnDe Joe Rogan-ervaringterwijl je opnieuw bedenkt wat de luisterervaring kan zijn. En natuurlijk voor adverteerders door technologische vooruitgang zoals Streaming Ad Insertion of SAI. SAI is een geweldige ontwikkeling voor de industrie. Nu het is geperfectioneerd in Spotify-shows, gaan we het via Megaphone openstellen voor meer podcast-uitgevers. Megafoon is een geweldige manier om SAI op te schalen naar enkele van de grootste podcast-uitgevers ter wereld. Samen laten we de podcast-industrie groeien voor zowel uitgevers als adverteerders, terwijl we luisteraars een steeds persoonlijkere advertentie-ervaring bieden.

Brendan, wat maakt je enthousiast om lid te worden van de Spotify Advertising-familie?

BRENDAN:Er zijn zoveel dingen die opvallen. Ten eerste viel mij de schaal en het bereik van de technologie van het bedrijf over de hele wereld op. Ik ben dol op de inzet van het advertentieteam voor podcasting, met name bij het ontwikkelen van producten zoals Streaming Ad Insertion. Als platform heeft Spotify de unieke mogelijkheid om in samenwerking met uitgevers niet alleen inhoud te verspreiden, maar er ook direct geld mee te verdienen. De lancering van SAI eerder dit jaar toonde aan dat Spotify in staat is om echt te innoveren en de industrie vooruit te helpen. Tot slot zou ik zeggen dat ik ongelooflijk onder de indruk ben van de mensen bij Spotify. De toewijding van het bedrijf aan cultuur, de focus op innovatie en de passie van mensen voor het merk vielen me allemaal op toen ik Spotify leerde kennen.

Oké, nog een laatste vraag van: wat is een podcast waarvan je zou willen dat meer mensen die wisten?

BRENDAN:Het beste van podcasting is hoe "niche" ze kunnen zijn. Ik ben dus een grote fan van Pittsburgh SteelersDe verschrikkelijke podcastis mijn bestemming voor Steelers talk. Als gezin vinden we het leuk om te horen hoe sommige van onze favoriete bedrijven zo zijn begonnenHoe ik dit heb gebouwdis altijd een aanrader tijdens lange autoritten.

JAY:Ik zeg altijd tegen mensen dat ze moeten uitcheckenS stad, een bizar staaltje onderzoeksjournalistiek dat op meeslepende wijze wordt verteld door de makers van Serial en This American Life.

Meer weten?Bekijk de aankondiging op For the Record.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated: 14/11/2023

Views: 5955

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.