Aikajana Elon Muskin myrskyisästä Twitter-ostosta (2023)

Rikkain ihminenmaailmassasanoi haluavansa omistaa yhden suosituimmista sosiaalisen median alustoista - kunnes hän sanoi, että ei halua. Lokakuun alussa hän käänsi kurssin uudelleen ja sanoi haluavansa saattaa sopimuksen päätökseen.

28. lokakuuta hän lopulta teki.

Teslan toimitusjohtaja Elon Muskvalmiiksihankittava kauppaViserrysalkuperäisellä tarjoushinnallaan 54,20 dollaria osakkeelta, jonka kokonaiskustannukset olivat noin 44 miljardia dollaria.

Seuraavina päivinä Muskirtisanottiin huippujohtajia, lomautettupuolet yrityksen henkilöstöstä, muodostettusisällönvalvontaneuvostojoka tarkistaa tilin palautukset ja uudistuksetalustan tilauspalvelu.

A timeline of Elon Musk's tumultuous Twitter acquisition (1)

Twitterin muutokset merkitsevät viimeisintä lukua kuukausia kestäneessä saagassa, joka alkoi tammikuussa, kun Musk aloitti sijoittamisen sosiaalisen median yritykseen.

Musk teki ostosopimuksen Twitterin kanssa huhtikuussa, mutta seuraavien viikkojen aikana hän ilmaisi huolensa alustalla olevista roskapostitileistä väittäen, että Twitter ei ollut antanut hänelle tarkkaa arviota niiden lukumäärästä. Twitter moitti väitteen sanomalla, että se on toimittanut Muskille tietoja hankintasopimuksen ehtojen mukaisesti.

Toukokuussa, kun Musk sanoi, että sopimus on "tilapäisesti lykätty" bottihuolet,Dan Ives, sijoitusyhtiö Wedbushin osaketutkimuksen toimitusjohtaja, kertoi ABC Newsille.valitus voisi toimia tekosyynä Muskille neuvotella uudelleen tai luopua sopimuksesta markkinoiden laskusuhdanteen keskellä, joka oli osoittautunut erityisen voimakkaaksi teknologiaosakkeiden kohdalla.

Saagan aikana Musk on valittu Twitterin kosijaksi, kriitikoksi ja lailliseksi vastustajaksi, jolla hänellä on 115 miljoonaa seuraajaa. Alla on aikajana Muskin tarjouksesta hankkia sosiaalisen median alusta ja mitä on tapahtunut sen jälkeen, kun hän otti omistukseensa.

Tammikuun lopulla– Musk alkaa tietojen mukaan sijoittaa Twitteriinjätettiin Securities and Exchange Commissionille huhtikuussa.

14. maaliskuuta– Muskin omistusosuus Twitterissä saavuttaa 9,2 %, mikä tekee hänestä yhtiön suurimman osakkeenomistajan.arvopaperiilmoituksen mukaan.

4. huhtikuuta– arvopaperiilmoituksessa,Musk paljastaahänen osuutensa Twitterissä. Twitterin osakkeiden edellisen pörssipäivän kurssiin perustuen hänen osuutensa oli 2,89 miljardia dollaria. Twitterin osakkeet nousivat yli 27 prosenttia ilmoituksesta.

5. huhtikuuta– Twitter ilmoittaa, että Musk liittyy yhtiön hallitukseen.

"Hän on sekä intohimoinen uskovainen että intensiivinen palvelun kriitikko, joka on juuri sitä mitä tarvitsemme @Twitterissä ja kokoushuoneessa tehdäkseen meistä vahvempia pitkällä aikavälillä."Twitterin toimitusjohtaja Parag Agrawal sanoialustalla. "Tervetuloa Elon!"

LISÄÄ: Elon Musk irtisanoo 44 miljardin dollarin sopimuksen Twitterin ostamisesta

10. huhtikuuta– Musk sanoo, ettei hän liity Twitterin hallitukseen.

"Edessä on häiriötekijöitä, mutta tavoitteemme ja prioriteettimme pysyvät ennallaan."Agrawal sanoilausunnossaan, jossa hän ilmoitti Muskin valinnasta. "Teemme ja miten teemme ne päätökset pysyvät meidän käsissämme, eivät kenenkään muun."

14. huhtikuutaMusk tarjoutuu ostamaan Twitterin hintaan 54,20 dollaria osakkeelta, jonka yrityksen arvo on noin 43 miljardia dollaria,arvopaperiilmoituksen mukaan. Tarjous on 38 % korkeampi kuin hinta oli päivää ennen kuin Muskin sijoitus Twitteriin tuli julkiseksi.

"Investoin Twitteriin, koska uskon sen mahdollisuuksiin olla sananvapauden alusta ympäri maailmaa, ja uskon, että sananvapaus on yhteiskunnallinen välttämättömyys toimivalle demokratialle."Musk sanoiSecurities and Exchange Commissionille tehdyssä hakemuksessa. "Twitter on muutettava yksityiseksi yritykseksi."

A timeline of Elon Musk's tumultuous Twitter acquisition (2)

15. huhtikuuta– Twitter ottaa käyttöön myrkkypillerisäännöksen estääkseen Muskin hankinnan. Myrkkypillerillä nykyiset osakkeenomistajat voivat ostaa lisää osakkeita alennettuun hintaan, mikä laimentaa Muskin omistamia osakkeita ja tekee hänelle yhtiön ostamisesta kalliimpaa. Ilmoituksessa,Twitter sanoimyrkkypilleri laukeaa, jos henkilö tai yhteisö hankkii vähintään 15 % yhtiön osakkeista.

21. huhtikuuta– Musk sanoo aarvopaperien arkistointiettä hän on kerännyt noin 46,5 miljardin dollarin rahoituksen mahdolliseen Twitter-kauppaan.

25. huhtikuuta- Twitter hyväksyy Muskin ostotarjouksen ja arvostaa kaupan 44 miljardiksi dollariksi,yhtiön tiedotteen mukaan.

LISÄÄ: Twitter sanoo haastavansa Elon Muskin oikeuteen saadakseen päätökseen 44 miljardin dollarin sulautumisen, jonka hän juuri hylkäsi, ja on "varma", että se voittaa

29. huhtikuuta– Kolmen päivän ajan sen jälkeen, kun Musk ja Twitter pääsivät sopimukseen, ja hän myy noin 8,5 miljardin dollarin arvosta Teslan osakkeita tarjouksen rahoittamiseksi.

4. toukokuuta– Musk varmistaa kaupalle yli 7 miljardin dollarin rahoituksen, mukaan lukien sitoumukset Oraclen perustajilta Larry Ellisonilta, riskipääomayhtiö Sequoia Capitalilta ja kryptovaluuttapörssiltä Binancelta,arvopaperiilmoituksen mukaan.

6. toukokuuta– Sijoittajille suunnatussa tarjouksessa Musk sanoo, että hän viisinkertaistaa Twitterin tulot vuoteen 2028 mennessä ja kasvattaa vuositulonsa 26,4 miljardiin dollariin.New York Times raportoi.

10. toukokuutaMusk sanoo peruuttavansa Twitterin kiellonentisen presidentin Donald Trumpin tilistä. Muskin huomautukset tehtiin virtuaalisesti autokonferenssissa.

12. toukokuutaTwitter ilmoittaa väliaikaisesta rekrytoinnin jäädyttämisestä, odottaa Muskin hankintaa; ja kaksi ylintä johtajaa lähtee yrityksestä.

13. toukokuutaMusk twiittasiTwitter-sopimus on "tilapäisesti pidossa", mikä viittaa hänen mukaansa huolenaiheeseen botti- ja roskapostitilien yleisyydestä alustalla.

Musk julkaisee twiittinsä ohella aReuters raportoiTwitterissä aiemmin toukokuussa tehdystä julkisesta hakemuksesta, jonka mukaan väärennettyjä tilejä oli alle 5 % alustan käyttäjistä. Ilmeisesti skeptinen löydön suhteen Musk sanoo haluavansa "yksityiskohtia, jotka tukevat laskelmia siitä, että roskapostit / väärennetyt tilit todella edustavat alle 5 prosenttia käyttäjistä".

Noin kaksi tuntia myöhemmin,Musk sanoohän on "vielä sitoutunut" sopimukseen.

A timeline of Elon Musk's tumultuous Twitter acquisition (3)

Tuolloin markkina-analyytikotkertoi ABC NewsilleHuoli väärennetyistä tileistä voisi toimia tekosyynä Muskille tinkiä alhaisemmasta ostohinnasta tai luopua yrityksestä kokonaan.

26. toukokuuta– Twitterin osakkeenomistajat nostavat ryhmäkanteen Muskia vastaan ​​väitetystä osakemanipulaatiosta, joka liittyy myrskyisään hankintaprosessiin. Tuolloin Twitterin osake oli laskenut yli 12 prosenttia sen jälkeen, kun Musk ilmoitti tarjouksestaan.

6. kesäkuuta– Musk uhkaa vetäytyä sopimuksesta, jos Twitter ei anna lisätietoa botien esiintyvyydestä alustallaan. lausunnossaanTwitter sanoise oli jakanut tietoja Muskin kanssa "fuusiosopimuksen ehtojen mukaisesti".

LISÄÄ: SpaceX ilmoitti irtisanoutuneensa toimitusjohtaja Elon Muskia arvostelevat työntekijät

8. heinäkuuta– Musk aikoo lopettaa Twitterin oston, mikä viittaa väärennetyille tileille.

"Hra Musk on etsinyt tietoja, joita tarvitaan "tekemään riippumaton arvio väärennettyjen tai roskapostitilien esiintyvyydestä Twitterin alustalla", mutta ei saanut niitä,arvopaperiilmoitussanoi.

Vuonna ansähköpostilla julkistettiin arvopaperiilmoituksessa sunnuntaina, Twitteriä edustava asianajaja torjui Muskin pyrkimykset luopua hankinnasta. "Väitetty irtisanominen on pätemätön", asianajaja kirjoitti väittäen, että Musk oli "tietoisesti, tahallisesti, tahallisesti ja aineellisesti rikkonut sopimusta".

"Kuten se on tehnyt, Twitter jatkaa herra Muskin kohtuudella sopimuksen mukaisesti pyytämien tietojen toimittamista", asianajajat lisäsivät.

12. heinäkuuta– Twitter haastaa Muskin kanteen kansliaoikeudessa Delawaressa pakottaakseen hänet saattamaan sopimuksen päätökseen.

"Musk kieltäytyy noudattamasta velvoitteitaan Twitteriä ja sen osakkeenomistajia kohtaan, koska hänen allekirjoittamansa sopimus ei enää palvele hänen henkilökohtaisia ​​etujaan", Twitter sanoi kanteessa. "Musk ilmeisesti uskoo, että hän - toisin kuin kaikki muut Delawaren sopimuslain alaiset osapuolet - voi vapaasti muuttaa mielensä, tuhota yrityksen, häiritä sen toimintaa, tuhota osakkeenomistajien arvoa ja kävellä pois."

Musk ei vastannut välittömästi oikeusjuttua koskevaan kommenttipyyntöön.

Jos Musk saa luopua sopimuksesta, hän saattaa joutua maksamaan miljardin dollarin irtisanomismaksun.

A timeline of Elon Musk's tumultuous Twitter acquisition (4)

19. heinäkuuta– Delawaren tuomioistuin päättää, että oikeudenkäynnin Twitterin Elon Muskia vastaan ​​nostamassa oikeusjutussa pitäisi käydä lokakuussa, mikä antaa tapaukselle nopeutetun aikataulun.

23. elokuuta– Uutiset kertovat, että Twitterin entinen turvallisuuspäällikkö Peiter Zatko väitti liittovaltion ilmiantajien valituksessa, että sosiaalisen median jättiläisellä oli lukuisia laaja-alaisia ​​tietoturvajärjestelmän puutteita, kertoo kopion valituksesta.

Vastauksena Twitter moitti Zatkoa, joka työskenteli yrityksessä marraskuusta 2020 tammikuuhun 2022, ja sanoi, että hän levitti "väärää kertomusta Twitteristä" ja hänet erotettiin "tehottoman johtajuuden ja huonon suorituskyvyn vuoksi".

4. lokakuuta– Musk ehdottaa Twitterin ostamista koskevan kaupan päätökseen saattamista, mikä kumoaa kuukausia kestäneen sopimuksen irtisanomisen. Ehdotuksen mukaan kauppa saataisiin päätökseen Muskin alkuperäisellä tarjoushinnalla 54,20 dollaria osakkeelta kokonaiskustannuksin noin 44 miljardia dollaria, ehdotukseen perehtynyt henkilö kertoi ABC Newsille.

LISÄÄ: Twitterin tietosuoja- ja turvallisuustiimien vanhemmat jäsenet poistuvat Elon Muskista varoituksen jälkeen

28. lokakuuta– Musk solmi sopimuksen Twitterin ostamisesta viimeisenä päivänä ennen kuin Delawaren kansliaoikeuden oikeudenkäynti olisi edennyt. Jotkut Twitterin ylimmistä johtajista erotettiin, mukaan lukien toimitusjohtaja Parag Agrawal, talousjohtaja Ned Segal, lakiasiainjohtaja Vijaya Gadde ja lakimies Sam Edgett lähteen mukaan.

Musk sanoi, että hän luopuu kaikista merkittävistä sisällön moderointia tai tilin palauttamista koskevista päätöksistä ennen kuin on muodostettu uusi aiheille omistettu komitea.

"Twitter muodostaa sisällönvalvontaneuvoston, jolla on laajasti erilaisia ​​​​näkemyksiä", Musk twiittasi. "Mitään suuria sisältöpäätöksiä tai tilien palauttamista ei tapahdu ennen neuvoston kokoontumista."

4. marraskuuta– Twitter alkaalomautuksiaSe leikkaa noin puolet sen 7 500 henkilön työvoimasta, yhtiö ilmoitti sähköpostissa.

"Tänään on viimeinen työpäivänne yrityksessä", sanottiin sähköpostissa, jonka ABC News on tarkistanut. Aiherivillä luki "Sinun roolisi Twitterissä", ja se lähetettiin lomautettujen henkilökohtaisiin sähköpostiosoitteisiin.

A timeline of Elon Musk's tumultuous Twitter acquisition (5)

9. marraskuuta– Twitter julkaisee uuden version tilauspalvelustaan,Twitterin sininen, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää vahvistusta, jos he maksavat 8 dollarin kuukausimaksun.

Aiemmin yritys todensi julkkiksia, poliitikkoja, toimittajia ja tunnettuja henkilöitä tapauskohtaisesti estääkseen toisena henkilönä esiintymisen.

Huijaajien ottamiseksi Musk sanoo, että sivusto jäädyttää pysyvästi käyttäjät, jotka yrittävät esiintyä toistena, ellei tiliä ole selvästi merkitty parodiaksi.

10. marraskuuta– Twitterissä julkisuuden henkilöitä ja brändejä esittävien väärennettyjen tilien tulva maksettujen vahvistusmerkkien julkaisun jälkeen saa yrityksen palauttamaan toisen kerroksen "virallisia" tunnisteita, yhtiö sanoi.

Huijarit esiintyivät joukkona tunnettuja ihmisiä ja yrityksiä, mukaan lukien koripallotähti LeBron James, entinen New Yorkin pormestari Rudy Giuliani, peliyhtiö Nintendo of America ja jopa Tesla, Twitterin omistajan Muskin johtama sähköajoneuvojen valmistaja.

11. marraskuuta– Twitterin sininennäyttää olevan poissa käytöstäyrityksen Apple iOS -sovelluksessa joillekin käyttäjille.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 30/08/2023

Views: 5610

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.