10 uutta ominaisuutta SAP GUI 7.7:ssä (2023)

0

Tekijä:järjestelmänvalvoja ABAP 740 ITP Insights S/4 toimii UI5 17. helmikuuta 2022

Anthony Cecchini on Information Technology Partnersin (ITP) presidentti ja teknologiajohtaja. ERP-teknologiakonsulttiyritys, jonka pääkonttori on nyt Virginiassa ja jolla on toimistot Herndonissa. ITP tarjoaa yrityksille kattavaa suunnittelu-, resurssien allokointi-, toteutus-, päivitys- ja koulutusapua. Anthonylla on yli 20 vuoden kokemus SAP-liiketoimintaprosessien analysoinnista ja SAP-järjestelmien integroinnista. ITP on SAP:n hopeakumppani sekä Appian-, Pegasystems- ja UIPath Low-code and RPA Value Added Service Partner. Voit tavoittaa hänet osoitteessa[sähköpostisuojattu]

SAP julkisti äskettäin uusimman SAP GUI for Windows 7.70:n, jonka toimituspäivä on 29. tammikuuta 2021. Microsoft Visual Studio 2019 tarjoaa valtavirran teknistä tukea tehokkuuden parantamiseksi 9. huhtikuuta 2024 asti.

10 New Features in SAP GUI 7.7 (2)

Jos olet SAP GUI -käyttäjä, sinulla on hyviä uutisia. Nautit laajasta valikoimasta koskemattomia ominaisuuksia, kuten kvartsiteemoja, useiden näyttöjen käyttöä, parannettua selaimen ohjausta ja tarkennusasentoa.

Tässä blogissa käsitellään tämän julkaisun uusia ominaisuuksia ja mitä on odotettavissa tulevaisuudessa.

1. Kvartsi: Uusi visuaalinen teema

10 New Features in SAP GUI 7.7 (4)

Ensimmäisestä julkaisustaan ​​lähtien SAP GUI 7.7 sisälsi tumman teeman kaikille käyttäjille, jotka haluavat tummaa taustaa. Mutta nyt The Quartz -teema on järjestelmän uusi johtaja.

Valittavanasi on neljä kvartsiteemaa, nimittäin;

 • Kevyt
 • Korkea kontrasti valkoinen
 • Korkea kontrasti musta
 • Tumma kvartsi

Quartzista tulee ennalta määritetty teema, kun asennat SAP GUI for Windows 7.70:n. Järjestelmäasetuksistasi riippuen voit tarkastella toimintojasi Quartz-teeman vaalean tai tumman version alla.

2. Vaihtoehtoinen reunaselaimen ohjaus

Aiemmin SAP GUI -paneeli isännöi HTML-sisältöä Internet Explorerin ohjauksella. Internet Explorerista tuli kuitenkin yhä tehottomuus seuraavien seikkojen seurauksena:

 • Nykyaikainen verkkosisältö ei toiminut odotetusti.
 • Jotkut verkkopohjaiset puitteet eivät täsmänneet Internet Explorerin kanssa.
 • Selaimen valmistaja Microsoft vaikeni Internet Explorerin tuen elinkaaresta.

Tämän seurauksena SAP-valmistaja sisällytti Microsoftin WebView2-ohjaimen Internet Explorer -komennon korvikkeena. Oletusarvoisesti kaikki vaihtoehtoisen selaimen käyttämiseen tarvittavat komponentit ovat SAP-paketissa.

Sujuvaa kiinnitys- ja päivitysprosessia varten sinun on kuitenkin ensin asennettava itsenäisesti verkkonäkymä 2.

SAP ei sisällyttänyt WebView2:ta SAP GUI -asennuspakettiin, joten voit harkita lataamista Microsoftin sivustolta. Tämän jälkeen voit saada säännöllisesti päivityksiä komponenttiin tavallisten Microsoft-streamien kautta.

Koska uusi WebView2 on vielä alkuvaiheessa ja sillä on joitain toiminnallisia rajoituksia, SAP säilyttää Internet Explorerin oletusselaimen ohjausobjektina SAP GUI:ssa. Mutta kun olet määrittänyt selaimen, voit valita "Edge" "Asetukset" -valintaikkunasta.

HTML Edge Control VS Internet Explorer: Tekniset erot

Molemmat selaintyökalut toimivat samalla tavalla Internet-yhteyden suorittamiseksi SAP GUI 7.70:ssa. Joitakin perustavanlaatuisia eroja on kuitenkin merkittävien teknisten päivitysten seurauksena.

Yhteensopivuusongelmat

Uusi reunateknologia ei välttämättä ole yhteensopiva kaiken vanhan alustan verkkosisällön kanssa. Joten jos käytät vanhaa verkkosisältöä, siirry uusiin HTML-standardeihin.

Fonttiasetukset

Uusi selaimen ohjaus ei ota oletusfontteja automaattisesti käyttöön. Tämän seurauksena SAP GUI WebView2 käyttää vain vastaavaa SAP-vaihtoehdot-valintaikkunassa määritettyä fonttia.

Navigointivalikko

Päävalikossa on joitain eroja Microsoftin suunnittelusta johtuen. Esimerkiksi kun käyttöliittymä poistaa osoitteen selaimen ohjauksesta, avautuu ulkoinen ikkuna, jossa voit kirjoittaa uuden hakukyselyn.

Mutta tässä ikkunassa on täydellinen navigointivalikko Internet Explorerissa, jota Edgessä ei ole.

Omaisuussuunnitelma

SAP esitteli uuden ominaisuuden, jonka avulla järjestelmänvalvoja voi määrittää varasuunnitelman tietyille toiminnoille helpon siirtymisen mahdollistamiseksi. Kun esimerkiksi määrität WebView2:n oletusselainohjaimeksi, sinulla on edelleen varateema vanhassa versiossa.

3. 64-bittiset ohjausversiot

SAP GUI -paketti sisältää neljä ohjausobjektia tietojen hakemiseen SAP-alustalta.

Ne ovat seuraavat:

 • Sisäänkirjautumisen valvonta
 • Toiminnan ohjaus
 • BAPI-ohjaus
 • Pöydän tehdasohjaus

Aluksi neljä säädintä toimivat 32-bittisellä prosessoinnilla vanhassa versiossa. Tämän seurauksena korkealaatuisten Microsoft Office 64-bittisten toimintojen suorittaminen oli haastavaa.

Teknologisen edistyksen ansiosta SAP GUI:n Windows 7.70 sisältää 64-bittiset versiot kaikille neljälle säätimelle.

4. Usean näytön skaalaus

Ennen 7.70:tä SAP GUI tuki vain skaalausta päämonitorin asetusten avulla. SAP GUI:n käyttöjärjestelmä skaalaa automaattisesti nykyisen näytön muiden näyttöjen mukaiseksi. Tällä toiminnolla oli monia haittoja, kuten epäselvät GUI-näytöt, jos upotit graafisen käyttöliittymän usean näytön mittakaavaprojektiin.

Version 7.70 julkaisun myötä voit nyt aktivoida usean näytön tuen valintaikkunan vaihtoehtojen kautta. Tämän seurauksena järjestelmä ratkaisee automaattisesti useisiin näyttökokoonpanoihin liittyvät ongelmat.

5. Lisää tilaa ponnahdusikkunoiden kuvakkeille

Ennen 7.70-versiota SAP-käyttäjät, joilla oli korkearesoluutioisia laitteita, kokivat väärän koon jakosäiliöiden sisällä olevissa soluissa. Ilmiö poisti näytöltä joitain kuvakkeita.

Yleensä näytön tarkkuus määrittää viestilaatikon enimmäisleveyden. Jos sinulla olisi sovellus, jonka alatunnisteessa tai valintaikkunassa on suurempia kuvakkeita, ylittäisit näytön enimmäisleveyden. Vastaavasti järjestelmä ei voinut näyttää suuria fontteja ja kuvakkeita, jos käytit suurempia fonttikokoja.

Uusi Windows 7.70 kuitenkin muuntaa kaikki painikkeet, jotka eivät mahdu valintaikkunaan, poistumispainikkeiksi. Tarvittaessa alatunnisteessa näkyy painike, jonka kontekstivalikko sisältää kaikki painikkeet, joille ei ollut tarpeeksi tilaa. Ylimääräinen tila varmistaa, että jokainen sovellus onnistuu, vaikka siinä on monia suuria kuvakkeita tai fontteja.

6. Säädettävä tarkennusasento

SAP GUI:ssa ALV Grid -ohjaus on olennainen ominaisuus, joka mahdollistaa syöttötaulukoiden luomisen ja muokkaamisen. Voit siis syöttää luettelotoimintosi rutiinitoimenpiteiksi käyttämällä ennalta määritettyjä asetuksia. ALV Grid voi sisältää valikkopalkin alueen, otsikkoalueen, sarakkeen otsikon ja taulukkoalueen.

Windows 7.60 SAP GUI:ssa, kun yrität siirtää kohdistuksen ALV Grid -säätimeen, se palaa oletusarvoisesti taulukkoalueelle. Siirto on hyödyllinen, jos haluat toimia taulukkoalueella ennen työkalupalkin painikkeiden käyttöä.

Uusi 7.70-versio sen sijaan lisää uuden rekisteriarvon. Jos haluat toisenlaisen tuloksen, voit valita, keskitetäänkö taulukkoon, valikkopalkkiin vai sarakkeen otsikkoon.

7. Taustavärit puun ohjaustasoille

SAP Signature Theme -puun valvonnassa on erilaisia ​​värejä neljälle ensimmäiselle tasolle. Uudemmilla teemoilla ei ollut suunnittelun mukaan erilaisia ​​värejä eri hierarkiatasoilla.

Tavoitteena oli vähentää tekstin ja taustan välistä vertailua ja näyttöä vähemmillä visuaalisilla hierarkioilla. Jotkut käyttäjät kuitenkin uskoivat, että puutasojen eri värit olivat hyödyllisiä, koska ne mahdollistivat puun kohteiden sijainnin helpon ymmärtämisen.

Tämän seurauksena uusi Windows 7.70 sisältää erilaisia ​​väripaletteja puiden ohjaustasojen erottamiseksi. SAP Signature Theme -sovelluksen toiminnallisuus tulee oletusarvoisesti, etkä voi deaktivoida sitä. Muista kuitenkin, että tämä ominaisuus ei ole aktiivinen High-Resolution-teemoissa, koska kontrasti ei riitä täyttämään vaadittua kohtuullista kontrastitasoa.

8. Parannettu tallennus- ja toistokomentosarja

SAP tarjoaa keskustelun käsikirjoituksen tallentamisesta ja toistosta. Aluksi ominaisuus näki monia toiminnallisia ongelmia. Tämän seurauksena SAP konfiguroi ominaisuuden uudelleen 7.70-julkaisussaan seuraavin muutoksin:

Uudelleenjärjestelyn vuoksi dialogi on huomattavasti pidempi, ja siinä on osioita, jotka on omistettu koodaukselle ja uudelleentoistolle. Voit esimerkiksi käyttää rekisteriarvoa saadaksesi valintaikkunasi näkyviin ensimmäisenä, jos haluat.

Valintaikkuna palauttaa edellisen sulkemispaikan. Tämän seurauksena voit siirtää sen kätevämpään paikkaan tallennuksen aikana.

Valintaikkunassa on uusi kuvake, jolla voit muokata kaapattua skriptiä tekstinkäsittelyohjelmassa, joka on linkitetty tiedostotunnisteeseen.

Kun skriptiä kelataan taaksepäin, keskustelu ei enää kehota sinua toistamaan dokumenttia, vaan käyttää sen sijaan asianmukaisessa syöttökentässä määritettyjä asiakirjoja. Sieppauksen jälkeen viimeksi tallentamasi tiedoston nimi siirtyy automaattisesti syöttökenttään.

Napauttamalla komentosarjan ilmaisinta järjestelmätietovyöhykkeellä voit käynnistää valintaikkunan tai tuoda sen eteen, jos olet jo aloittanut sen. Tämä toiminto on kuitenkin käytettävissä vain, jos määrität ja otat käyttöön komentosarjat järjestelmässä, johon muodostat yhteyden.

9. Hallitun käyttäjän aikakatkaisu SAP Business Client Integrationissa

Toisin kuin ennen, Windows-käyttäjät ja SAP-yritysasiakkaat voivat nyt vaihtaa tietoja tilatoiminnastaan. Siksi järjestelmä ilmoittaa, oletko aktiivinen vai offline-tilassa tarpeettomien aikakatkaisujen välttämiseksi.

Parannettu aikakatkaisuominaisuus on hyödyllinen, kun työskentelet edelleen eri ikkunassa tai välilehdessä.

10. Salasanakenttien paikkamerkkimerkit

7.70-versiossa on uusi paikkamerkkimerkkivaihtoehto. Kun valitset automaattisen täytön, se syöttää salasanakentät automaattisesti.

Jos et valitse ominaisuutta, paikkamerkkimerkit tulevat näkyviin kirjoittaessasi. Oletustila pysyy voimassa, joten voit jatkaa paikkamerkkien näkemistä tyhjissä salasanakentissä.

Yhteenveto

Tähän mennessä kaikki tietävät, että Fiori on joukko suunnitteluperiaatteita, jotka SAP on kehittänyt tukemaan seuraavan sukupolven roolipohjaisia ​​sovelluksia.Se ei ole tekniikka vaan suunnittelukonsepti, joka pyrkii tarjoamaan käyttäjäkeskeisiä, yksilöllisiä kokemuksia.

Fiori-sovellukset hyödyntävät käyttöliittymänä UI5:tä, Web Dynproa ja WEBGUI:ta aloitusnäytön ruuduista. UI5 on alun perin Open UI5:een perustuva HTLM5-tekniikka, kun taas Web Dynpro ja WEBGUI kasvoivat SAP ABAP:n HTML-tuesta. Fiori-sovellukset hyödyntävät UI5:tä käyttöliittymänä. UI5 on HTLM5-pohjainen. Fiori-sovellukset käyttävät dynaamista käyttöliittymää tarjotakseen räätälöityä sisältöä käyttäjärooleihin perustuen. Roolit on suunniteltu yksinkertaistamaan käyttäjän kokemusta järjestelmän kanssa työskentelystä. Myyjät syöttävät myyntitilauksia, joten he näkevät vain myyntitilauksiin liittyvän sisällön. Rahoitushenkilöt tekevät rahoitustapahtumia, joten he saavat erilaisen näkemyksen, joka on räätälöity heidän tarpeisiinsa.

Mutta kaiken tämän uuden UI/UX-euforian vuoksi Fiorin ja S/4HANA:n käyttöönotto on viivästynyt, etenkin hallituksen yritysalueella. Kaikkien kriittisten liiketoimintaprosessien uudelleensuunnittelu ja kaikkien työntekijöiden kouluttaminen käyttämään uutta käyttöliittymää voidaan pitää riskialttiina. Tätä silmällä pitäen SAP julkaisi SAP GUI 7.5:n, SAP GUI 7.6:n ja nyt SAP GUI 7.7:n laajentaakseen teemoja, kuten kvartsia, ilman Fiori-ominaisuuksia, jotka auttavat käyttäjiä tottumaan uuteen ulkoasuun ilman täydellistä päivitystä. SAP-taustajärjestelmästä.

10 New Features in SAP GUI 7.7 (15)

Jos pidit tästä blogista, SAP GUI 7.7:n 10 uutta ominaisuutta, tilaa uutiskirjeemme täyttämällä alla oleva lomake. Toimitamme SAP:n tekniset vinkit ja temput, SAP-uutiset ja kuluvan kuukauden BLOGIN suoraan sähköpostiisi!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

SAP AppGyver – Visuaalinen kooditon App Builder

Vuonna 2021 SAP osti koodittomien kehitysalustojen edelläkävijän AppGyver Oy:n...

20. huhtikuuta 2023

Lue lisää

Tietoarkkitehtuuri – hyötyjen ymmärtäminen

Tietoarkkitehtuuri pyrkii hallitsemaan tietovirtaa yrityksesi läpi...

19. kesäkuuta 2023

Lue lisää

Liikkuminen SAP Business Technology Platformissa

Käytämme tätä blogia selittääksemme, kuinka tämä kaikki yhdistyy...

18. toukokuuta 2023

Lue lisää

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 09/06/2023

Views: 5940

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.